Així seran els casals d'estiu: grups tancats de 10 infants i separació de dos metres

Es podran fer colònies, rutes i campaments complint les estrictes condicions de seguretat

Infants anant a la piscina municipal de Sabadell
Infants anant a la piscina municipal de Sabadell | Juanma Peláez
11 de maig del 2020
Actualitzat a les 20:09h
Grups tancats de deu persones i mesures estrictes de distanciament i d'higiene. Aquestes són algunes de les condicions que la Generalitat ha fixat per a les activitats de lleure infantil i juvenil d'aquest estiu. Estaran també permeses les colònies, els campaments, les rutes i els camps de treball.

Tot sota estrictes controls per minimitzar els riscos de contagis. Segons ha explicat la secretària d'Atenció a la Infància, l’Adolescència i la Joventut, Georgina Oliva, es formarà infants i professionals sobre la prevenció de la Covid-19 i s'inclourà també activitats de suport emocional. 

La mesura de fer grups tancats, que la Generalitat anomena "grups de convivència", respon a la necessitat de poder aïllar ràpidament els seus components en cas d'algun positiu sense posar en risc la resta de persones que participen en el casal, i alhora garantir la traçabilitat del contagi. No hi haurà creuaments amb altres grups, i es mantindrà sempre els dos metres de distància interpersonal, també en les activitats. I no s'admetrà cap participant que tingui possibles símptomes de Covid-19 ni tampoc els que hagin conviscut amb persones que n'hagin tingut en els últims 14 dies

"Seran uns casals i unes colònies diferents", ha assegurat Oliva que ha subratllat la importància de poder realitzar activitats de lleure malgrat el context de pandèmia. "L'educació de lleure és imprescindible per al desenvolupament integral dels infants i més en el context en què ens trobem avui en dia. Ens cal oferir als nostres infants una mica d'aire, i més que mai aire lliure", ha afirmat.

Totes aquestes directrius queden recollides en un document marc que la Generalitat defineix al voltant de tres conceptes: flexibilitat, progressivitat i adaptabilitat territorial.
Seran els criteris generals que s'hauran de seguir perquè les activitats es facin adaptant-les a les diferents fases de desconfinament, i d'acord amb els canvis que aquestes vagin patint. "Des del Govern hem creat aquest full de ruta perquè es pugui desenvolupar el lleure, de forma segura però viable, pensant en l’interès dels infants, i en que és una bona mesura de conciliació familiar i de recuperar contacte amb la natura.  Prioritzarem la infància vulnerable", ha explicat Oliva.