Fortuny sobre el Festival Nacional de Poesia: «Si el procediment té mancances, caldrà buscar fórmules per continuar endavant»

La Sindicatura de Comptes identifica irregularitats en la col·laboració entre la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament de Sant Cugat

Presentació de l'edició del 2018 del Festival Nacional de Poesia.
Presentació de l'edició del 2018 del Festival Nacional de Poesia. | Ajuntament de Sant Cugat
11 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:26h
La col·laboració entre la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament de Sant Cugat per la celebració del Festival Nacional de Poesia no es van formalitzades en cap conveni fins al 2019, segons un informe de la Sindicatura de Comptes sobre la gestió de l'organisme  adscrit a la conselleria de Cultura durant el 2018.

L'exalcaldessa i actual portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, expressa que "sempre he confiat en les garanties jurídiques que ofereixen en els ajuntaments, com el nostre, els funcionaris que els pertoca tutelar la correcció de gestió administrativa, suposo que el govern actual fa el mateix".

Amb tot però assegura que "caldrà determinar quines mancances té el procediment, si en te i buscar les fórmules per continuar endavant". Des de l'actual principal partit a l'oposició, Fortuny argumenta que "el que no pot ser, de cap manera, és que es deixi perdre aquest Festival que tant ens significa com a ciutat orientada a la cultura".

"Hem d’estar molt orgullosos com ho estan els poetes de la ciutat i del país, d’haver-hi tirat endavant un Festival com aquest i renovar la confiança de donar-hi continuïtat i més en un moment com l’actual en què el sector cultural està tant sacsejat, com altres, per la paràlisi que ha provocat la Covid-19", assevera l'exalcaldessa santcugatenca.

"Un Festival que neix el 2000, i el 2012 es converteix en Nacional. Això té molta rellevància perquè és i esperem que continuï així amb el govern actual de l’Ajuntament de Sant Cugat, un referent en el camp de la poesia catalana. Poques ciutats tenen l’honor d’organitzar un Festival Nacional i menys de poesia", conclou. Des de Junts per Sant Cugat asseguren que es tracta d'un festival coorganitzat entre l'Ajuntament i l’Institut de les Lletres Catalanes de manera que "cada institució assumia les seves despeses".
 

Conveni Festival Nacional d... by naciodigital on Scribd