Optimització energètica i adequació dels establiments, els nous serveis per a la reactivació econòmica a Sant Cugat

L'objectiu de l'Ajuntament és facilitar la reobertura de negocis i cal omplir un formulari per ser atès

Corredors pel passeig de la Barceloneta a Barcelona, aquest dissabte
Corredors pel passeig de la Barceloneta a Barcelona, aquest dissabte | ACN
NacióSantCugat
11 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:41h
Són moltes les empreses de Sant Cugat que estan fent mans i mànigues per trobar la manera de reactivar els seus negocis amb les primeres opcions de desescalada de la crisi del coronavirus. L’Ajuntament de la ciutat ha posat en marxa alguns serveis per fer-ho possible i ara també engega dos nous serveis centrats en facilitar la reobertura de negocis. 

En concret es tracta d'un servei d’assessorament en l’adequació dels establiments a les noves mesures de seguretat, salut i higiene i un altre per a l’optimització d’energia elèctrica per a autònoms, empreses i comerços. 

Des del passat 4 de maig, seguint amb el pla de desconfinament, els negocis han de fer front i adaptar-se a la nova normativa i recomanacions en matèria de seguretat, salut i higiene per prevenir la transmissió de la Covid-19. Així, a través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE), s’informarà les empreses i es resoldran els dubtes en aplicació de la nova normativa i mesures de contenció per minimitzar els riscos i evitar els contagis tant dels usuaris d’aquests establiments com de les persones treballadores.

D'altra banda, el consum energètic té un pes important en les despeses dels petits establiments, afectant de manera directa la seva competitivitat. En una situació com l’actual, és primordial minimitzar costos i per aquest motiu es posa a disposició d’autònoms, comerços i microempreses -menys de 10 treballadors- el servei d’optimització  del consum d’energia elèctrica que permetrà aprofitar oportunitats d’estalvi.

Aquest servei l'oferiran professionals especialitzats i permetrà realitzar un anàlisi de la factura de consum del local amb la finalitat d’obtenir un posterior assessorament que permeti prendre mesures  sobre la despesa d’aquest subministrament.

L’Ajuntament també compte amb altres serveis Covid-19 de suport a l’activitat econòmica  com  informació i assessorament d’ajuts i subvencions en l’àmbit local, autonòmic i estatal, mediació de lloguers de locals comercials i suport a la digitalització de comerços, entre d’altres. Per sol·licitar aquests serveis les persones interessades s’han d’adreçar a l’OAE com ho fan habitualment, a través del formulari web i l’equip tècnic els atendrà al més aviat possible.