El projecte «Guia'm pel Monestir» guanya el premi d’Innovació Social

El projecte va néixer l'any 2016, i consisteix en visites guiades al Monestir de Sant Cugat a càrrec de persones amb la síndrome d'Asperger

Membres del projecte «Guia'm»
Membres del projecte «Guia'm» | Ajuntament de Sant Cugat
NacióDigital
08 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:29h
El projecte Guia'm pel Monestir, impulsat pels Museus de Sant Cugat i la Fundació Friends-Asperger, ha rebut el premi d'Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras en la seva categoria d'Innovació social.

El certamen l'organitza la Plataforma Educativa, i reconeix la tasca de projectes, entitats, serveis i persones a títol individual que treballen per millorar la qualitat de vida de persones en situació de risc des de l'acció social, en tres categories: innovació social, responsabilitat social i corresponsabilitat ciutadana.

Guia'm va néixer l'any 2016, i consisteix en visites guiades al Claustre del Monestir de Sant Cugat i, des del 2019, també el Monestir de Pedralbes. Les persones que s'encarreguen d'aquestes visites són persones amb la síndrome d'Asperger. 

El projecte es duu a terme de la mà de la Fundació Friends, que treballa per a la inclusió plena de persones amb la síndrome de l'espectre autista, i té com a objectiu principal normalitzar la seva situació social i laboral a través del potencial transformador de la cultura. En els darrers dos anys, ha fet més d'un miler de visites guiades al Monestir de Sant Cugat.