ERC Sant Cugat insta la dimissió de Conesa al capdavant del Port de Barcelona pel cas Palau

També demanen que el PDECat retorni els 104.000 euros de comissions il·legals a l'Ajuntament

PAV3, a Sant Cugat.
PAV3, a Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:59h
ERC Sant Cugat condemna el cas de corrupció que ha esquitxat la ciutat relacionat amb el cas Palau i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que aleshores liderava la ciutat. En un comunicat, el partit que actualment governa a la ciutat juntament amb el PSC i la CUP insta a l'aleshores alcalde Lluís Recoder i a tots els regidors del govern d'aquell moment entre les quals hi havia Mercè Conesa, regidora d'Urbanisme i posteriorment alcaldessa, que "dimiteixin dels càrrecs públics que estiguin ocupant en aquests moments, sigui quina sigui la institució". Actualment Recoder està en l'empresa privada però Conesa és la directora del Port de Barcelona. 

En delcaracions a NacióSantCugat, el president del partit republicà a Sant Cugat, Oriol Cisteró, assegura que "calen responsabilitats polítiques més enllà de les jurídiques que assumeixin el mal fer", que dicta la sentència del Tribunal Suprem on es posa de manifest que CDC va cobrar comissions il·legals per un import de 104.000 euros per la construcció del PAV3 de la Rambla del Celler. 

Durant el madat 1999-2003, quan es van aprovar les obres d'adjudicació del pavelló esportiu, CiU governava a Sant Cugat, juntament amb el PP. Els regidors convergents d'aquell moment eren: Lluís Recoder i Miralles; Joan Recasens i Guinot; Mercè Conesa i Pagès; Pasqual d'Ossó i Matheu; Àngels Ponsa i Roca, actual Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya; Jordi Ferrés i Valcarce; Jaume Tubau i Grau; Joan Carbó i Seriñana i Marta Subirà i Roca, actual secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. 

Entre els populars hi havia Berta Rodríguez i Callao, Jaume Tarragó i Garciapons, José Martín García i Huesca, Alfredo Bergua i Valls. El PSC, IC-V i ERC eren els partits a l'oposició. 

ERC també insta al PDeCAT a Sant Cugat, partit hereu de CDC, que "assumeixi la seva responsabilitat econòmica de manera solidària i que retorni a les arques de l’Ajuntament de Sant Cugat els diners dels que es va apropiar de manera fraudulenta".

Finalment el partit insta l’Ajuntament a que estudiï interposar una demanda judicial per "reclamar la reparació dels danys produïts a la ciutadania santcugatenca, tant econòmics com d’imatge de la ciutat i de la institució que avui presidim". Cisteró ha explicat que "els tres partits al govern estem alineats en la idea de lluitar contra la corrupció". 

Sentència del Suprem del Ca... by naciodigital on Scribd