L'esport de Sant Cugat vol construir un espai comú d'entitats i administració per encarar el futur

Les entitats mostren "preocupació" per com serà el retorn a la normalitat, ja que la pèrdua d'activitat esportiva també condiciona la part econòmica i social

Sant Cugat Creix demana ajuda a l'administració per encarar el futur
Sant Cugat Creix demana ajuda a l'administració per encarar el futur | Sant Cugat Creix
Redacció
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:21h
Diverses entitats esportives, organitzades en la Coordinadora d'Entitats Esportives i l'associació Sant Cugat Creix, a més d'altres que no formen part de cap d'aquestes dues; han fet públic un comunicat en què expressen les seves principals preocupacions de cara al futur, i que tenen a veure tant amb l'activitat esportiva com amb l'àmbit econòmic i social. 

Així, en l'àmbit esportiu, la majoria de clubs ja està planificant el futur en base a una "futura normalitat" que presenta "seriosos dubtes" sobre la disponibilitat d'accés a les instal·lacions i espais adients per desenvolupar l'activitat de grups que siguin compatibles amb les restriccions sanitàries.

En aquest sentit, les entitats demanen treballar de manera conjunta amb l'Ajuntament, "donant ajut i fent compliment a les normes que es dictin per afavorir al màxim el retorn a l'activitat esportiva presencial".

Aquest nivell d'activitat condiciona, alhora, la part econòmica i social dels clubs. "Si no hi ha competició, l'esport actual quedarà molt malmès", afirmen, i demanen "buscar solucions per evitar la pèrdua d'esportistes i de la capacitat per dur a terme la nostra tasca".
 
Les entitats que signen aquest comunicat s'han reunit de manera telemàtica per compartir les inquietuds i incerteses que es presenten en aquests dies, així com la visió del futur més proper de l'esport de Sant Cugat, des de la visió més negativa fins a la més optimista, cosa que "li ha donat molta riquesa de continguts". 

La voluntat general de l'esport de Sant Cugat és la de "construir un espai comú", obert a totes les entitats esportives, "en el que poder seguir fent trobades constructives que ens uneixin". Aquestes entitats ho tenen clar: "l'activitat online no pot durar", ja que "sense esport i competició, les entitats d'avui ho tenim molt difícil per continuar treballant". 

Alhora, les entitats esportives demanen "compromís" a l'administració municipal per "afrontar junts" els nous escenaris que se'ns presenten.

Les entitats que formen part de Sant Cugat Creix són el Club Voleibol Sant Cugat, el Valldoreix FC, el Club Artística Sant Cugat, la UESC, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, el CFU MIRA-SOL BACO, el Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club de Rugby Sant Cugat, el Junior FC, Club Karate Sant Cugat, la Unió Ciclista Sant Cugat.