Les cambres de comerç del Vallès Occidental demanen un «pacte comarcal» per encarar el futur

Així li ho han traslladat al president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez

Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental
Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental | CCVOC
NacióSabadell
07 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:18h
Les Cambres de Comerç de Terrassa i Sabadell han demanat un "pacte comarcal" per tal d'afrontar el futur que s'esdevingui de la crisi sanitària. Així ho han reclamat en una carta adreçada al president de el Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC), Ignasi Giménez. Li han reclamat el seu suport i col·laboració en la coordinació i unió de forces de les diferents administracions públiques, entitats i municipis.

En un comunicat conjunt, han defensat que l'organització supramunicipal té un llarg recorregut en promoure actuacions integradores en l'activitat socioeconòmica i que la seva experiència té "molta validesa per articular ara un nou pacte comarcal". Veuen necessari "unir esforços" per dissenyar actuacions i mesures estructurals i coordinades que donin impuls en l'àmbit de la comarca per a un futur immediat i d'una durada "que es pot prolongar alguns trimestres".

Els respectius presidents de les organitzacions empresarials, Ramon Alberich, de la de Sabadell, i Ramon Talamàs, de la de Terrassa, han subratllat que no es pot permetre la duplicitat i fins i tot la triplicitat en actuacions que "de fer-ho de manera coordinada podrien redundar en millors resultats amb menys recursos ".

Han assenyalat que la coordinació no només ha de ser en l'àmbit de les administracions públiques, sinó també en el conjunt de les activitats d'entitats econòmiques i empresarials com les que representen. "Demanem llavors a el Consell Comarcal Vallès Occidental analitzar les iniciatives locals, coordinar-les i treballar en la seva dinamització en l'assenyalat pacte comarcal, buscant un ampli consens municipal amb la participació de les principals entitats econòmiques i socials de la comarca", han finalitzat.