coronavirus

L'atur es dispara a Sant Cugat: 380 persones més a l'abril

El Vallès Occidental registra un increment mensual de l'atur superior a la resta d'àmbits territorials

per NacióSantCugat , 7 de maig de 2020 a les 10:14 |
La xifra total de persones desocupades a la ciutat puja a les 3188 | Adrià Costa
380 persones han perdut la feina aquest mes d'abril a Sant Cugat, un augment de l'atur que suposa un 13% respecte del mes de març i deixa la xifra total de persones desocupades a la ciutat en 3188. Aquestes dades no inclouen les persones afectades per ERTO, ja que no són considerades dins la classificació d'atur registrat.

La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica i Ocupació, Elena Vila, explica que són dades "molt dures" que recullen un increment substancial de l'atur al municipici motivades per la crisi sanitària del coronavirus. Per la seva banda, l'alcaldessa Mireia Ingla ha dit que es tracta d'una notícia "previsible però igual de dura" i que l'Ajuntament hi abocarà tots els recursos disponibles per pal·liar la situació. 

En aquest sentit, pel que fa als expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), se n'han presentat 10.277 que afecten 90.168 persones del conjunt del Vallès Occidental, el 12,8% de tota Catalunya on hi ha 704.561 afectades. 

La taxa d'atur registral de la comarca és superior a la resta d'àmbits territorials i les comarques de l'entorn i se situa en l'11,89%. No obstant això, al Vallès Occidental s'ha incrementat amb menys intensitat que a la demarcació de Barcelona (5,8%) i el conjunt de Catalunya (5,5%). El 9,67% són homes i el 14,35% dones.  


A nivell comarcal, l'augment de l'atur es produeix en pràcticament tots els municipis. Entre aquells amb més persones desocupades, a part de Sant Cugat, destaca la pujada mensual de l'atur a Rubí, Badia del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Barberà del Vallès.

També han baixat les afiliacions de persones cotitzants en la Seguretat Social en un -3,5%, la gran majoria de les quals corresponen al Règim General. Pel que fa a les empreses, hi ha 2.547 empreses menys a la comarca (-9,4%), respecte al passat mes de desembre. 
 
 

Participació