MútuaTerrassa participa en un estudi estatal per prevenir els contagis de coronavirus en sanitaris

L'hospital egarenc espera aportar 150 professionals a l'assaig, que testa l'eficàcia de l'hidroxicloroquina per impedir el contagi de personal mèdic en contacte amb pacients infectats

Membres del Servei de Farmàcia Hospitalària del centre.
Membres del Servei de Farmàcia Hospitalària del centre. | HUMT
NacióDigital
06 de maig del 2020
Actualitzat el 07 de maig a les 10:17h
El Servei de Farmàcia Hospitalària de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) es troba entre els cinc centres hospitalaris catalans que participen en un assaig clínic sobre prevenció de contagis de coronavirus entre col·lectius de risc com el personal sanitari. L'estudi testa la hidroxicloroquina com a prevenció entre els sanitaris que estan en contacte amb pacients infectats de la pandèmia.

La investigació és promoguda per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària, i l'HUMT hi ha entrat després que el Comitè Ètic del centre egarenc avalués la seva viabilitat i la direcció mèdica autoritzés la participació. La Unitat de Malalties Infecciones i el Departament de Salut Laboral de l'HUMT, així com el laboratori de Catlab, també formaran part de l'estudi.


D'aquesta manera, el centre ja ha començat a reclutar professionals per a participar-hi, i s'espera poder arribar als 150, segons fonts de l'hospital. Per a entrar-hi, el personal sanitari no pot haver passat la Covid-19 i tampoc haver-ne passat cap símptoma, així com altres requeriments més específics.

Durant un mes, alguns dels participants prendran dosis d'hidroxicloroquina, i la resta no. Un cop passat aquest període, s'avaluarà si els professionals que van prendre el fàrmac tenen menys risc d'infecció i si han patit algun efecte secundari. Així doncs, s'espera que d'aquí a quatre setmanes es puguin conèixer els primers resultats sobre l'efectivitat de la substància en la prevenció del coronavirus.