Ple municipal

L'espai cultural de Ramon Barnils, més aprop de fer-se realitat

Està previst que el projecte tingui un cost de 13 milions d'euros

per Sergi Baixas , Sant Cugat , 16 de desembre de 2019 a les 08:00 |
L'espai cultural de Ramon Barnils, més aprop de fer-se realitat | Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nou equipament municipal que s'ubicarà sobre la zona qualificada de Ramon Barnils està un pas més a prop de fer-se realitat. Un nou espai cultural que estaria pendent de l'aprovació definitiva del pla especial -que modificaria l'àmbit de la qualificació urbanística per poder construir el nou equipament- i d'algunes modificacions en els tràmits d'expropiació de terrenys privats de la zona.

Durant el pròxim ple municipal d'aquest dilluns 16 de desembre està previst que s'aprovi de forma provisional el Pla Especial urbanístic per concretar els espais del Parc Ramon Barnils on s'implementaran el nou equipament municipal. El projecte que està previst que tingui un cost de 13 milions d'euros i encara s'està estudiant sobre com es finançarà.


El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Habitatge, Sostenibilitat, Via Pública i Benestar Animal, Francesc Duch, ha explicat en roda de premsa que l'equip de govern havia rebut una proposta interessant del govern anterior i que malgrat que "no era una prioritat", tampoc volien "deixar passar una oportunitat com aquesta que ajuda a configurar un projecte ampli de ciutat i que completa els espais culturals de Sant Cugat".

Un espai cultural més enllà d'una biblioteca


Tot i així, Duch ha reconegut l'existència de certes mancances en el projecte que caldrà revisar com ara l'eficiència energètica de l'edifici, una màxima polifuncionalitat d'espais segons diferents graus de soroll per no haver de "limitar cap activitat", i dotar de contingut l'edifici perquè no només exerceixi la funció de biblioteca: "Volem deixar de dir-li biblioteca central, ja que la idea és que esdevingui un espai cultural més transversal i ampli".

En aquest sentit, el regidor ha volgut recalcar la importància de "coordinar millor" la xarxa de biblioteques del municipi recordant també que tenen previst estudiar com dotar a la Floresta d'una biblioteca i respondre a les reivindicacions del barri.


Malgrat tot, es tracta d'un calendari que encara no està definit, però que des del govern defensen que aniran fent "els passos corresponents per fer-lo realitat durant els propers anys". Un projecte que continuarà endavant tot i la presentació d'al·legacions i d'un contenciós-administratiu per part de la promotora Josel.

La Biblioteca del Mil·lenari deixaria de ser, per tant, la biblioteca central de Sant Cugat; i des de l'Ajuntament ja tenen diferents propostes sobre la taula per convertir-lo, per exemple, en un espai cultural o una sala d'exposicions, entre d'altres.
 

 

Participació