DADES L'ús de la bicicleta a Sant Cugat es dispara durant els primers dies de desconfinament

Les dades s'han extret dels dos ecocomptadors situats a la Rambla del Celler i el Camí de Can Ganxet

Els santcugatencs han recuperat la bici massivament aquest primer cap de setmana d'inici del desconfinament
Els santcugatencs han recuperat la bici massivament aquest primer cap de setmana d'inici del desconfinament | Ajuntament de Sant Cugat
05 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:18h
La mobilitat a la ciutat es va recuperant a poc a poc després dels gairebé dos mesos en els quals la ciutadania ha hagut d'estar tancada a casa per tal d'evitar la propagació del coronavirus. Durant les últimes setmanes, l'ús de la bicicleta a Sant Cugat, igual que la resta de models de transport, s'havia vist reduït a mínims històrics. Malgrat tot, les primeres dades obtingudes des de l'inici de la relaxació del confinament apunten cap a un repunt exponencial.

En aquest sentit, els ecocomptadors de bicicletes ubicats a la Rambla del Celler i al Camí de Can Ganxet demostren la forta pujada de l'ús del model de transport més sostenible a la ciutat durant aquest primer cap de setmana de desconfinament acotat segons edat i franges horàries.

Diumenge 8 de març, just l'últim cap de setmana previ a la declaració de l'estat d'alarma, per la Rambla del Celler van circular un total de 725 bicicletes. Per contra, tot i les restriccions de la fase 0, aquest diumenge 3 de maig, segon dia del desconfinament gradual, per la Rambla van circular un total de 843 bicis.

El mateix succeeix amb les dades extretes de l'ecocomptador del Camí de Can Ganxet. Diumenge 8 de març, 619 bicicletes van circular pel camí paral·lel a les vies dels ferrocarrils. Abans-d'ahir, 735. Un augment de ciclistes de gairebé un 15%.

Des de l'Assemblea de la Bici de Sant Cugat celebren el repunt "espectacular" de la bicicleta i, afegeixen, està demostrant ser una "eina per la salut del desconfinament".