Sant Cugat impulsa un servei de suport al comerç local per potenciar la seva digitalització

Una iniciativa nascuda amb l'objectiu de dotar d'eines als negocis de la ciutat per afrontar millor la crisi del coronavirus

El servei serà ofert per consultors especialitzats
El servei serà ofert per consultors especialitzats | ACN
Sergi Baixas
04 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:39h
L'Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa un servei de suport i acompanyament personalitzat per a petits i mitjans comerços de la ciutat, amb l'objectiu d'ajudar-los a potenciar la seva digitalització i afrontar la situació actual i el postconfinament a causa de la crisi del coronavirus.

Segons el consistori, el servei que serà ofert per consultors especialitzats parteix d'una diagnosi de l'estat del negoci tant des del punt de vista digital com estratègic amb la finalitat de plantejar un seguit d'accions adaptades al seu grau de digitalització actual i que tenen com a objectiu final disposar d'un canal de venda en línia que reforci el canal tradicional presencial.

A través d’una breu enquesta que haurà de contestar el comerç, s’establirà l’itinerari a seguir, tenint en compte la realitat des de la qual parteix cada negoci. S’ofereix des d’assessorament personalitzat per la definició de les accions a fer fins a acompanyament per a professionals especialistes en consultoria estratègica per a la consecució dels objectius plantejats.

Des de finals de març, l’Ajuntament, a través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE), ha engegat diferents serveis de suport a l’activitat econòmica que formen part del conjunt de mesures del pla de xoc per a la reactivació de l’economia local. Informació i assessorament d’ajuts i subvencions en l’àmbit local, autonòmic i estatal; assessorament per a treballadors afectats pel coronavirus i per a empreses; i la mediació de lloguers de locals comercials són alguns dels serveis que tenen a la seva disposició els comerços, autònoms i pimes amb seu a Sant Cugat.

Com sol·licitar el servei?

Les persones interessades s’hauran d’adreçar a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa, a través del formulari web santcugat.cat/web/formulari-contacte-oae. L’àrea de Promoció Econòmica i Comerç segueix treballant amb la Taula d’emergència econòmica local formada per les associacions de comerciants, representants dels restauradors, Cambra de Comerç de Terrassa i Sant Cugat Empresarial, en el disseny i implementació d’altres mesures  per pal·liar l’impacte sobre el comerç local provocada pel COVID-19, per tal de contenir la situació de xoc i estrès d’aquest davant la situació actual i futura.