Cs demana que es faci «tot allò necessari» perquè els diners del cas Palau retornin a l'Ajuntament

El partit taronja sol·licitarà a l'equip de govern que emprengui totes les accions legals necessaris perquè els diners de les comissions irregulars tornin a la població

Aposten per destinar aquests diners a la lluita contra la crisi del coronavirus
Aposten per destinar aquests diners a la lluita contra la crisi del coronavirus | Cs Sant Cugat
04 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:23h
El portaveu del partit taronja Aldo Ciprian ha assegurat que a l'Ajuntament de Sant Cugat "hi ha hagut corrupció des de sempre". Malgrat tot, en relació amb la sentència del cas Palau que s'ha fet pública aquest cap de setmana, expliquen que des de Cs sol·licitaran al consistori una instància perquè JxSTC torni tots els diners. 

2256
La sentència ferma indica que la comissió irregular que es van cobrar per la construcció del pavelló situat a la Rambla del Celler del municipi vallesà es va calcular segons les regles establertes pels responsables del partit convergent: d'una comissió del 4% (167.040,6 euros), el 2,5% (104.400,47 euros) s'ho va quedar CDC i l'1,5% (62.640,28 euros) per Félix Millet i Jordi Montull que s'ho van repartir, com era habitual, 80% i 20% respectivament, detalla la sentència.

Per aquest motiu, en una roda de premsa telemàtica, la regidora de Cs Múnia Fernández-Jordan ha anunciat que demanaran a l'equip de govern que facin "tot allò necessari a nivell legal" perquè els diners se sol·licitin a "l'entitat jurídica hereva" de CDC Sant Cugat, Junts per Sant Cugat. "Recuperem per la ciutadania aquests 167.040 euros, que també s'hauria d'estudiar si s'hi afegeix algun tipus d'interès, i tornin a les arques municipals per destinar-los a la lluita contra la crisi del coronavirus", conclouen des del partit de l'oposició.

Un acte d'acomiadament

Cs també presentarà una moció d'urgència perquè un dels primers actes institucionals de l'Ajuntament sigui celebrar una cerimònia d'acomiadament a totes les víctimes de la Covid-19 i en homenatge al personal sanitari que s'ha "deixat la pell" en la lluita contra la pandèmia. En aquest sentit, esperen que la proposta tingui el vistiplau de la resta de partits del consistori i es pugui dur a terme "tan aviat com les mesures de seguretat ho permetin".

Microcrèdits per a autònoms i petites i mitjanes empreses 

El regidor Sergio Blázquez ha anunciat que presentaran una proposta a l'equip de govern per destinar una partida de dos milions d'euros a obrir una línia de microcrèdits que permetria donar liquiditat a autònoms i petites i mitjanes empreses. Blázquez explica que moltes de les mesures presentades fins ara estan "faltes de concreció i tenen molta literatura" i, tot i que continuaran donant suport a les mesures presentades pel tripartit, segueix apostant per mesures més "efectives" com ara, ajornar al màxim els pagaments i condonar o reduir tributs i impostos.

Per altra banda, des de Cs també exigeixen que se'ls faci un test PCR a tots els treballadors de l'Ajuntament que estiguin en contacte amb la població per evitar la propagació del coronavirus.