Ingla sobre el 3% de CDC: «Per coses com aquestes tanta gent va celebrar el canvi de govern municipal»

La sentència ferma del Cas Palau confirma les comissions irregulars per la construcció del PAV3

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat.
Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat. | Adrià Costa
NacióSantCugat
01 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:42h
Sant Cugat és un dels municipis afectats per les comissions irregulars de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). La Sala II del Tribunal Suprem ha confirmat que la cúpula de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va cobrar una comissió irregular del 3% per la construcció del pavelló esportiu (PAV3) de Sant Cugat del Vallès.

Per l'alcaldessa Mireia Ingla, "per coses com aquestes tanta gent va celebrar el canvi de govern municipal", assegura en conèixer la sentència. Ingla assegura que el que diu la sentència no és "res que tothom no sabés". Des de l'inici del mandat, ara fa gairebé un any, el govern tripartit de Sant Cugat format per ERC, PSC i la CUP, ha defensat la transparència, el bon govern i la "tolerància zero contra la corrupció". 

En concret, a la sentència s'explica que l'any 2002 Ferrovial va ser l'empresa adjudicataria que va guanyar el procediment obert de l'Ajuntament, aleshores governat, amb majoria absoluta, pel convergent i exconseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. La comissió irregular d'aquesta operació es va calcular segons les regles establertes pels responsables del partit convergent: d'una comissió del 4% (167.040,6 euros), el 2,5% (104.400,47 euros) s'ho va quedar CDC i l'1,5% (62.640,28 euros) per Félix Millet i Jordi Montull que s'ho van repartir, com era habitual, 80% i 20% respectivament, detalla la sentència.
 

Sentència del Suprem del Ca... by naciodigital on Scribd