Detingut un veí de Castellbisbal per saltar-se el confinament i trucar els timbres de veïns begut

És la primera persona que la Policia Local deté durant el confinament al municipi vallesà

NacióDigital
01 de maig del 2020
Els infants tornen al carrer després de sis setmanes de confinament.
Els infants tornen al carrer després de sis setmanes de confinament. | Adrià Costa
La Policia Local de Castellbisbal va detenir, dilluns a la matinada, un veí del municipi que havia trencat el confinament. La detenció es va produir després que els agents, en reiterades ocasions, li van demanar que tornés a casa seva perquè estava incomplint els preceptes establerts en la declaració de l’estat d’alarma.

Segons fonts municipals, el veí presentava clars símptomes d’embriaguesa i es trobava al carrer cridant i trucant els timbres dels edificis amb les consegüents molèsties pel veïnat. És la primera persona que la Policia Local deté per saltar-se el confinament i per desobediència greu als agents. El detingut va ser traslladat a les dependències de Mossos d’Esquadra i l’endemà mateix va ser posat a disposició judicial.

En els darrers set dies, s’ha doblat el nombre d’actes obertes per la Policia Local a persones que se salten el confinament, respecte els set dies anteriors. En total des del dijous 23 d’abril fins dimecres 29 es van aixecar dotze actes, mentre que la setmana anterior, se n’havien obert sis. 

El Consistori atribueix l’increment d’infraccions al fet que la setmana anterior va ploure durant tres dies i això va evitar que molta gent sortís al carrer, però la Policia també hi veu un relaxament per part del veïnat i recorda que independentment de les condicions climàtiques es manté l’ordre de confinament i només es pot sortir de casa en els casos previstos per la normativa.