L'Ajuntament prepara els parcs i jardins de Sant Cugat de cara a la primera fase del desconfinament

Els equips del Servei de Parcs i Jardins han iniciat els treballs de neteja i manteniment de les àrees verdes urbanes i espais de lleure per garantir la seguretat dels infants

Els espais de joc infantil i les fonts romandran tancades fins a pròxim avís
Els espais de joc infantil i les fonts romandran tancades fins a pròxim avís | Ajuntament de Sant Cugat
NacióDigital
30 d'abril del 2020
Actualitzat a les 16:36h
L'Ajuntament reforça el manteniment de parcs i jardins per afrontar la primera fase del desconfinament dels infants. Per aquest motiu, els equips del Servei de Parcs i Jardins han començat els treballs de neteja i manteniment de les àrees verdes urbanes i espais de lleure d'arreu de la ciutat per garantir la seguretat dels més petits.

El consistori assenyala que, després de pràcticament 40 dies sense manteniment, tancats a la ciutadania i amb les fortes pluges de la setmana passada, els equips faran actuacions més profundes per garantir en tot moment la neteja, salubritat i bones condicions dels espais urbans i verds per al seu ús.

El regidor de Serveis Urbans José Gallardo explica que després de setmanes amb serveis mínims, s'amplia el servei de cara a la progressiva tornada a la normalitat perquè "els santcugatencs puguin gaudir dels espais naturals amb total seguretat".

Entre les actuacions previstes s’ha planificat: neteja de parcs, jardins i àrees de gossos, desbrossaments, segues de prats i gespes, la neteja d’herbes dels escocells, la desinfecció del mobiliari, la retirada total dels encintats de prohibició de pas  i també l’increment de la freqüència de neteja.

Espais de joc infantil i fonts, tancades

Des de l'Ajuntament però, recorden que les zones de jocs infantils i els espais de socialització de gossos encara restaran tancats i el seu ús no estarà permès fins que així ho determinin les autoritats competents. Les instal·lacions esportives a l’aire lliure (pistes de futbol, bàsquet, skatepark…) tampoc no es poden utilitzar fins a nou avís.

Per altra banda, les fonts públiques, tot i la neteja que s’hi fa, encara romandran tancades per tal d’evitar possibles contagis per la COVID-19. En aquest sentit es recomana portar una ampolla d’aigua des de casa per tal d’hidratar-se, especialment si es realitza pràctica esportiva.