Valldoreix recupera l'activitat plenària en el primer ple telemàtic de la seva història

L'oposició en bloc ha tombat el nou recurs de l'equip de govern al procés judicial en contra d'una sentència que demana anul·lar el contracte signat l'any 2012 entre l'EMD i la gestora del Complex Esportiu

L'EMD de Valldoreix celebra el primer ple telemàtic de la història
L'EMD de Valldoreix celebra el primer ple telemàtic de la història | EMD Valldoreix
27 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:26h
L'EMD ha celebrat aquest dilluns 27 d'abril la celebració de la primera Junta de Veïns telemàtica de la història, després d'un minut de silenci per a totes les víctimes del coronavirus. Durant el ple, s'ha aprovat per unanimitat la futura celebració de les sessions de les Juntes per videoconferència per mantenir el distanciament social decretat mentre duri la vigència de l'estat d'alarma per la pandèmia de Covid-19.

Durant la sessió extraordinària s'ha aprovat la liquidació del pressupost 2019, les inversions financerament sostenibles executades i la cinquena modificació pressupostària de l'any 2020, en el marc de la lluita contra el coronavirus.

Durant la sessió d'avui també s'han donat compte dels decrets de presidència amb el conjunt de mesures per fer front a la crisi del coronavirus, com ara el tancament dels equipaments municipals i el precintat de tots els parcs públics de Valldoreix; les modificacions del Mercadet dels Dissabtes o la suspensió del cobrament dels lloguers als locals que són propietat de l'EMD de Valldoreix o de les quotes de serveis de l'Escola Bressol o el Complex Esportiu, entre d'altres.

Xoc pel pel recurs sobre el conveni amb el Complex Esportiu

L'oposició en bloc ha tombat "per interès públic" el nou recurs de l'EMD al procés judicial en contra d'una sentència que demana anul·lar el contracte signat entre l'administració valldoreixenca i la gestora del Complex Esportiu l'any 2012. Un recurs que la portaveu i vocal del PSC Susanna Casta insisteix en que "està perdut" mentre que la portaveu i vocal de Cs Anna Cano ha demanat que es "deixi de jugar amb la justícia".

Una votació en contra que ha molestat al president Josep Puig i que deixa el govern sense poder presentar un recurs de cassació al conveni que té dues sentències en contra i una inadmissió dels tribunals de justícia. Puig ha explicat que el conveni del 2016 es va fer amb el "màxim interès i plenament assessorats perquè funcionés" i assegura que en el procés "no es va intentar fer cap mena de trampa". 

Manifest dels ens locals

Els grups polítics al plenari de Valldoreix han aprovat per unanimitat l'adhesió de l'EMD al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus impulsat per l'Associació Catalana de Municipis, l'Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya.

El manifest reclama que el món local pugui disposar de les eines i capacitat d'adaptació necessària per a les exigències que s'hauran de fer front en els propers anys. En concret, es demana que els ajuntaments puguin mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions. Un manifest, que el vocal i portaveu de la CUP-PC Ferran Margineda ha titllat de "tou" que no presenta modificacions substancials "més enllà del bonisme". 

"Valldoreix Notícies"

Fa dues setmanes, l'EMD va estrenar el canal de Telegram "Valldoreix Notícies" per obrir una nova via de comunicació directa amb el veïnat. Aquest nou servei informarà puntualment la ciutadania durant la crisi del coronavirus i fer arribar tota la informació sobre les mesures implementades per frenar la pandèmia de forma més directa i ràpida.