Cancel·lada la quarta edició del Fresc Festival per aquest estiu

L'organització ha adquirit el compromís de reprogramar tots els espectacles previstos per enguany al Festival de 2021

El grup ha actuat aquest dilluns a Sabadell
El grup ha actuat aquest dilluns a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
27 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:48h
La quarta edició del Fresc Festival, el Festival d'Estiu de Sabadell i del Vallès Occidental, ha quedat cancel·lat definitivament, davant la impossibilitat de dur-la a terme en les condicions adequades, especialment per les més que probables limitacions d'aforament que marcaran les activitats culturals i d'oci en els pròxims mesos.

El Fresc Festival, que s'havia de celebrar entre el 28 de juny i el 26 de juliol al Jardí de l'Espai Cultura Fundació 1859 de Sabadell, comptava amb una variada programació d'espectacles de música, teatre i paraula. Les característiques del recinte, però, fan inviable oferir aquestes propostes amb un aforament reduït, encara que això fos finalment possible segons les autoritats sanitàries.

Així, aquesta cinquena edició del Festival quedarà postposada fins a l'estiu de 2021. L'organització, en la qual col·laboren la Fundació 1859 Caixa Sabadell, les Joventuts Musicals de Sabadell i l'empresa UiU Promotors, i amb el BBVA com a principal patrocinador, té el compromís de programar per l'any que ve tots aquells espectacles que estaven previstos per enguany i continuïn disponibles el 2021. Amb això, també es vol compensar els creadors que es veuran afectats per aquesta suspensió.

Els organitzadors agraeixen la comprensió del públic, que ha fet costat al Festival des del primer dia, i asseguren que un cop superada la situació actual "ens retrobarem en una cinquena edició del Fresc que voldrà contribuir al retorn a la normalitat social i cultural perquè estem en una societat impossible d'entendre sense la cultura i el punt de confluència social que aquesta suposa".