Sant Cugat impulsa un consell de ciutat i comissions informatives extraordinàries per donar resposta al coronavirus

L'alcaldessa Mireia Ingla convida a l'oposició a participar en buscar solucions als efectes de la pandèmia a la ciutat

L'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla, i les tinències d'alcaldia Pere Soler i Núria Gibert
L'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla, i les tinències d'alcaldia Pere Soler i Núria Gibert | Anna Mira
Redacció
23 d'abril del 2020
Actualitzat a les 16:30h
El govern local de Sant Cugat impulsa un consell de ciutat i comissions informatives extraordinàries amb la resta de forces polítiques del consistori per continuar donant resposta a la crisi derivada del coronavirus.

L'alcaldessa Mireia Ingla ha presentat una proposta per buscar solucions als efectes de la pandèmia a la ciutat i convida als partits de l'oposició a participar-hi. En concret, es tracta d'un doble marc de treball que consisteix, d'una banda, en la creació de tres comissions informatives extraordinàries amb els grups municipals;  i l'altra, la constitució d'un Consell de Ciutat per deliberar amb els agents de la ciutat sobre les conseqüències de la crisi.

Ingla explica que “una vegada superada aquesta primera etapa de la crisi, on el Govern ha liderat la resposta institucional, ara cal iniciar-ne una de nova". L'alcaldessa assegura que ara "és el moment en què partits, entitats, associacions empresarials i comercials, i altres col·lectius, ens posem a treballar de valent per acordar les accions, les polítiques i els àmbits on caldrà concentrar tots els recursos públics i privats, per tal de sortir de la crisi de la millor manera possible”.

Les comissions, la base del pla de xoc

L’objectiu de les tres comissions –Drets Socials i Ciutadania (presidida per la tinència d’alcaldia Núria Gibert); Promoció Econòmica i Comerç (presidida per la tinència d’alcaldia Pere Soler); i Cultura i Teixit Associatiu (presidida per la tinència d’alcaldia Esther Madrona)- és que siguin un espai de debat on govern i oposició puguin debatre sobre les mesures a emprendre per l’Ajuntament, prenent com a base el pla de xoc de 7 milions d’euros aprovat en el ple municipal d’aquesta setmana.

A més, les conclusions d'aquests espais es portaran a la Junta de Portaveus, on es comparteix tota la informació sobre la pandèmia a escala local des de fa un mes cada setmana.

El Consell de Ciutat

Per la seva banda, el Consell de Ciutat ha de servir d'espai consultiu i de deliberació amb representants de la societat civil, per tal de retre compte de les mesures empreses i rebre també propostes i aportacions per part tots els agents de la ciutat. 

Per poder respondre a aquest objectiu caldrà revisar el seu reglament de funcionament i de composició, i fer les aprovacions necessàries al ple municipal.