El comerç de Sant Cugat intenta salvar els mobles en la Diada de Sant Jordi més digital de la història

El gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, lamenta que malgrat els esforços, la facturació d'enguany serà "petita"

Llibreries i floristeries locals s'enfronten enguany a una realitat excepcional tenint la seva clientela habitual confinada
Llibreries i floristeries locals s'enfronten enguany a una realitat excepcional tenint la seva clientela habitual confinada | Adrià Costa
23 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:23h
Sant Cugat viu avui la Diada de Sant Jordi més "digital" de la seva història. Arran de la crisi sanitària del coronavirus, diferents negocis com llibreries i floristeries locals s'enfronten enguany a una realitat excepcional tenint la seva clientela habitual confinada. Molts establiments però, s'han adaptat a la situació i s'han organitzat "com han pogut" per salvar els mobles i poder fer entregues a domicili.

El gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, explica en declaracions a NacióSantCugat que diverses empreses de la ciutat amb productes claus per la celebració de Sant Jordi s'han "posat les piles" per buscar diferents formes i mètodes per tal superar aquesta realitat tan excepcional de crisi sanitària.

Carballo aplaudeix la iniciativa d'algunes llibreries i floristeries, entre d'altres, per efectuar entregues a domicili, tot i que lamenta que enguany, malgrat els esforços, la facturació serà "petita" en comparació amb les dades d'altres anys.

A més, tenir les dades de consum de la Diada d'enguany, serà "molt complicat", confessa. "Molts negocis s'estan enfrontant a aquesta jornada tan especial tenint-ho tot en contra; la majoria inclús, sense el personal necessari. La pandèmia ha fet molt de mal", assegura.

#SlowShopping.cat

De cara a protegir el comerç local durant aquests dies de confinament, Sant Cugat Comerç ha posat en marxa la plataforma #SlowShopping.cat. Un servei d'entregues a domicili perquè empreses locals puguin continuar fent comandes dels seus productes malgrat l'escenari actual de crisi sanitària. 

Reforçats de la pandèmia

Malgrat tot, des de Sant Cugat Comerç estan convençuts que el comerç local sortirà "reforçat" de la pandèmia. "Amb les imatges dels carrers buits, la gent s'està adonant de la importància de mantenir viu un comerç local de proximitat", expressa Carballo. "Aquests dies hem pogut comprovar que les ciutats sense comerç són ciutats mortes; i, si no volem que la situació empitjori, caldrà reforçar-lo perquè està en perill d'extinció".