168 morts per coronavirus i un miler de contagis a Catalunya en les últimes 24 hores

La xifra de defuncions d'aquest dilluns és la més baixa des del nou recompte i el total de morts s'eleva a les 8.441 persones des de l'inici de la pandèmia

21 d'abril del 2020
Les dades de Salut d'aquest dilluns
Les dades de Salut d'aquest dilluns | ND

El Departament de Salut ha informat aquest dilluns a última hora de la nit que a Catalunya ja han mort un total de 8.441 persones per coronavirus des de l'arribada de la pandèmia, amb 168 defuncions comptabilitzades en les últimes 24 hores. El Govern va iniciar dimecres el recompte de defuncions a partir d'un nou mètode, incloent-hi les dades de les funeràries.

Pel que fa als morts en centres hospitalaris, Salut ha informat que han mort 4.904 des de l'inici de la pandèmia. La diferència amb la xifra d'ahir dilluns, que eren 4.576, dóna un total de 328, que és superior a la suma de 168 morts totals en el mateix període que ha facilitat Salut a través del total de les funeràries. Aquest desajust s'explica per la diferència en el ritme de recollides de dades d'un i un altre tipus.

El nombre de nous casos confirmats de la Covid-19 és de 1.055 positius (dissabte van ser 1.004), afegint-se a un total de 43.695. D'altra banda, hi ha un total de 72.984 casos possibles d'infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.



Casos a les residències

Des que va començar l'epidèmia de coronavirus són 2.328 les persones que han mort en residències de gent gran, segons dades del Departament de Salut, 60 en les últimes 24 hores. Des de dimecres, el departament utilitza dades obtingudes de les funeràries i classifica les morts a partir del lloc de defunció. Anteriorment, englobava les morts de residents en geriàtrics independentment d'on es produïssin, i a partir de dades facilitades per les mateixes residències.

A les residències catalanes, un total de 7.825 persones han estat confirmades com a  positius de coronavirus i 12.519 són casos sospitosos.