Neix Teve.cat, una nova televisió privada catalana

Carlos Fuentes tornarà a les pantalles recuperant el "Catalunya Opina" i l'emissora propietat de Nicola Pedrazzoli ocuparà la freqüència que tenia arrendada el El Punt Avui TV

La nova televisió privada catalana que ocuparà l'espai de Canal Català
La nova televisió privada catalana que ocuparà l'espai de Canal Català | Teve.cat
NacióDigital
20 d'abril del 2020
Una nova televisió arriba a les pantalles de Catalunya en plena pandèmia i confinament pel coronavirus. El pròxim 27 d'abril s'estrena Teve.cat, la nova privada catalana que es presenta com una alternativa d'oci i actualitat "per a quedar-se a casa" en aquesta situació. El programa estrella el comandarà el frare franciscà i presentador Carlos Fuentes, que torna a la televisió amb el programa de tarda Catalunya Opina. Aquest cop parlarà amb la ciutadania catalana per abordar les situacions quotidianes que viuen durant el confinament i analitzar l'actualitat.

Aquest nou canal ocuparà la franja i la freqüència que havia tingut Canal Català fins que va ser arrendada per El Punt Avui, que va cessar les emissions el passat gener degut als problemes econòmics del diari.

El conseller delegat de Canal Català, Nicola Pedrazzoli, ha decidit -tot i la situació a Catalunya pel coronavirus- tornar a fer televisió. Ho considera "un acte de responsabilitat oferir una televisió amb una aposta clara per l'entreteniment i escoltar a la gent del carrer en aquest moment de confinament".

La programació s'emetrà des del districte del 22@ de Barcelona, amb els diferents platós i estudis de la nova televisió. La mateixa cadena assenyala que, amb el pas de les setmanes, s'aniran incorporant nous programes i noves cares conegudes al projecte.

Programació variada

A més del clàssic Catalunya Opina de Fuentes, que serà la cara més coneguda de l'emissora, destacarà el Catalunya Opina #Youth, cada dia amb Sergi Àlex. A les 10h, els matins arrencaran amb el programa Sense Control, un magazín de la mà d'Elena Batista amb la col·laboració de Nacho Encinas. Teve.cat també tindrà espai per a l'entreteniment.

A partir de les 15h, la recopilació dels vídeos més divertits de la televisió i la xarxa amb Zippi Zapping, presentat per Albert Lesan. I a les nits, Ares Teixidó i Marta Polo compartiran pis a #Queda’tacasaAmbAres, un espai despreocupat on hi haurà confidències, riures i diversió, a més de trobades informals amb personatges de l’actualitat.

Cobertura comarcal

Teve.cat es pot sintonitzar a les freqüències de l’antic Canal Català TV a comarques com el Barcelonès, el Vallès Occidental i l'Oriental, Osona, Tarragona, Lleida o Girona. Emetrà en HD i es podrà seguir també en streaming i a la carta a www.teve.cat.