La Taula Ciutadana per l'Emergència Climàtica no s'atura i adapta les sessions participatives al format digital

L'objectiu és seguir treballant per acabar de concretar el pla d'acció per fer front a l'emergència climàtica

Taula Ciutadana per a l'Emergència Climàtica
Taula Ciutadana per a l'Emergència Climàtica | Ajuntament de Sant Cugat
20 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:00h
Les sessions participatives de la Taula Ciutadana per l'Emergència Climàtica no s'aturen malgrat la crisi del coronavirus i es reformulen per adaptar-les al format digital. L'objectiu de l'Ajuntament és seguir treballant per acabar de concretar el pla d'acció que s'implementarà a Sant Cugat per fer front a l'emergència climàtica.

La Comissionada per l'Emergència Climàtica i regidora de Sostenibilitat i Joventut, Alba Gordó, explica que la ciutat haurà de fer front als efectes de la pandèmia mitjançant polítiques de sostenibilitat: aturant els processos de degradació de la natura i afavorir una economia al servei de les persones.

Per aquest motiu, les sessions que estaven previstes durant els mesos de març i abril s'han reprogramat per fer-les a través d'Internet a través de sessions digitals per treballar conjuntament aquestes aportacions de la ciutadania i entitats, mantenint en la mesura del possible, les dinàmiques de participació i treball conjunt de les primeres sessions.

Per tal de facilitar la participació, cadascun d'aquests eixos comptarà  amb un vídeo de presentació per part d‘un responsable o tècnic municipal, que s’enviarà una setmana abans de la sessió a les persones inscrites. Aquest material, també es penjarà a la plataforma decidim.santcugat.cat perquè tothom qui ho vulgui se’l pugui mirar i pugui fer les seves aportacions i propostes.

Així doncs, el calendari de les futures sessions és: Transició alimentària, el 29 d'abril; mobilitat, el 13 de maig; transició energètica, 27 de maig; i les sessions d'infraestructura verda i biodiversitat i transició cultural, encara estan pendents de confirmar a l’espera de l’evolució de la situació sanitària. Totes les sessions se celebraran a les 17 h de la tarda.

Un eix prioritari

L’objectiu del govern és seguir avançant en la definició del Pla d’Acció i les actuacions que s’implementaran a Sant Cugat per combatre els efectes del canvi climàtic, un dels eixos prioritaris d’aquest mandat i que encara pren més força en un context com l’actual, en què l’emergència sanitària està comportant l’adopció de nous models de vida i una adaptació o reconversió d’alguns sectors econòmics.