El món casteller confia celebrar la temporada i el Concurs de Castells

Els Gausacs, la colla castellera de Sant Cugat, té en marxa el VI Premi Literari "Gausacs, amunt!" i ha elaborat el podcast "Confinem pinya"

Els Castellers de Sant Cugat, participant al Concurs de Castells de Tarragona el 2018
Els Castellers de Sant Cugat, participant al Concurs de Castells de Tarragona el 2018 | Toni Curcó
NacióDigital
17 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:11h
El món casteller preveu una temporada més imprevisible que mai. Malgrat que l'increment de colles els últims anys permet plantar construccions durant tot l'any, la temporada forta comença tradicionalment per Sant Joan. La crisi del coronavirus impacta de ple en el calendari de diades, que difícilment encaixen en el distanciament social que imposa la pandèmia.

Sant Cugat compta amb una de les colles que han descarregat castells de 9 de Catalunya, tot i que en els darrers dos anys han baixat algun esglaó. Els Gausacs mantenen una mínima activitat, després de suspendre assajos i diades per la crisi del coronavirus: el premi literari Gausacs, amunt!, que arriba a la 6a edició i al qual s'hi pot participar fins el 30 d'abril; i també han elaborat un podcast titulat Confinem pinya, els dos episodis del qual es poden sentir a través de la plataforma Ivoox.