Sant Cugat Empresarial demana mesures fiscals «més contundents» a l'Ajuntament

L'associació planteja l'elaboració d'un nou pressupost que s'ajusti "a les necessitats econòmiques i socials de Sant Cugat"

Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona | Europa Press
Redacció
16 d'abril del 2020
La Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial ha reclamat a l’Ajuntament que apliqui amb urgència polítiques fiscals “més contundents” que ajudin a frenar la caiguda del teixit econòmic durant aquest estat d’alarma. 

L’associació ha instat al consistori, amb qui es troba en “permanent col·laboració” a través de la Taula d’Emergència Econòmica Local, a ser “més valent” en polítiques d’exempció fiscal i suport econòmic, i que busqui “noves fórmules excepcionals en moments excepcionals com l’actual”.

Les mesures que proposa són eliminar o postposar el pagament de determinats impostos amb càrrega local: l’exoneració de l’IBI als petits comerços, microempreses i autònoms; l’ajornament a petites i mitjanes empreses des d’ara i fins l’1 de juny o l’elaboració d’un nou pressupost que s’ajusti “a les necessitats econòmiques i socials de Sant Cugat”. A més, també demanen que s’aturin els embargaments per impostos pagats durant tot aquest període de confinament i que s’agilitzi la tramitació dels expedients de llicències d’obres i activitats. 

Sant Cugat Empresarial està treballant en l’elaboració d’un estudi sobre l’impacte econòmic del coronavirus a la ciutat, per sectors més afectats, per poder definir les actuacions necessàries en la fase posterior a la Covid-19 amb “més eficàcia”.

Finalment, l’associació vol fer valdre les Iniciatives Empresarials “fruit de l’esforç que estan realitzant les empreses associades, en aquesta crisi sanitària en favor de la comunitat, aportant solucions i atenuant els efectes de la pandèmia”.