Continua la tendència a la baixa de contagis de coronavirus als hospitals de referència de Sant Cugat

241 noves altes i 105 hospitalitzats menys en els últims cinc dies

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa.
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa. | Joaquim Albalate
LaTorre
15 d'abril del 2020
El coronavirus perd força als hospitals de referència de Sant Cugat, i així ho certifica la tendència a la baixa de la corba quant a casos actius, pacients ingressats i pacients a la UCI. Si aquest dimarts LaTorre avançava l'esperat descens de la corba, amb les dades d'aquest dijous es confirma la tendència. D'aquesta manera, els hospitals egarencs atenen 681 casos, pel que per primer cop des del 31 de març, la xifra es situa per sota dels 700 infectats. L'11 d'abril, els contagis actius eren 806.

A més, el nombre de pacients hospitalitzats descendeix fins als 462, 25 menys que ahir, en què n'hi havia 485. D'aquests, 49 es troben a la Unitat de Cures Intensives, pel que per segon dia consecutiu, la xifra es manté per sota dels 50. Aquest fet constata la reducció de la pressió de menys del 80% sobre les Unitats de Cures Intensives dels hospitals catalans citat aquest dimarts al migdia pel Govern en roda de premsa.

Pel que fa a les dades de morts, es mantenen en una mitja diària estable i en les últimes 24 hores han mort cinc persones i la xifra de defuncions provocades per la pandèmia a la ciutat es situa en 208 Tanmateix, les altes segueixen la seva tendència ascendent i després de les 40 de l'últim dia, a Terrassa 725 persones han superat el virus.

 
 

Actualment l’HUMT té cura de 346 pacients, dels quals 206 es troben en seguiment domiciliari i 140 estan ingressats. D’aquests, 23 es troben a la UCI i 117 a planta. A Vallparadís hi ha 54 persones hospitalitzades, i a l’hospital de campanya de l’Hospital Terrassa Park, 64  més. Fins aquest dimarts, 354 pacients han sigut donats d’alta a MútuaTerrassa, i 99 persones hi han mort a causa de coronavirus.

A dia d’avui, el Consorci Sanitari de Terrassa atén 217 pacients en total. D’aquests, 136 es troben ingressats a planta i 26 més a la UCI a l’Hospital de Terrassa. X pacients es troben en hospitalització domiciliària i 42 es troben a l’Hospital i a la Llar Residencial Sant Llàtzer. Fins ara, el CST ha donat d’alta 411 pacients i 107 persones hi ha mort per la pandèmia.