La Festa Major de Terrassa, cancel·lada pel coronavirus

Activitats simbòliques o virtuals substituiran la programació d'enguany

Inici de la Festa Major de Terrassa.
Inici de la Festa Major de Terrassa. | Rafel Casanova BCF
LaTorre
15 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:43h
La Festa Major de Terrassa del 2020, que s'havia de celebrar entre el 3 i el 8 de juliol, queda cancel·lada i serà substituïda per activitats "simbòliques o virtuals" que evitin el contacte social. Així ho ha anunciat l'Ajuntament de Terrassa la tarda d'aquest dimecres, que es planteja fer una gran Festa del Retrobament cap a la tardor "si la situació i la normativa vigent o permeten".


La cancel·lació definitiva d'un dels esdeveniments més esperats de l'any a la ciutat, tal com expliquen fonts del consistir, ve motivada per l'atenció "a les actuals circumstàncies de crisi sanitària i a les previsions d'evolució de la situació" pel que fa a actes de gran concurrència de persones.

Així doncs, des de l'ajuntament expliquen que "per no trencar totalment la tradició" es dissenyarà un programa d'activitats simbòliques o virtuals que no impliquin contacte social d'acord amb les normes vigents en cada moment d'aquest període tan excepcional.

Per altra banda, si la situació sanitària ho permet, el govern municipal insisteix que "s'està començant a perfilar el projecte" de celebrar una gran Festa de Retrobament, en la qual les entitats de cultura popular i tradicional seran "les grans protagonistes."

La notícia arriba després que altres poblacions de la rodalia de Terrassa, com Sant Cugat ja apliquessin la mateixa mesura a causa de l'estat d'alarma del coronavirus.