El coronavirus «s'acarnissa» amb les residències de gent gran de Sant Cugat i deixa 58 morts

L'Ajuntament ha posat a disposició de les residències "tots els recursos materials i humans necessaris" per pal·liar els efectes de la crisi

Les residències de gent gran, un col·lectiu vulnerable davant del coronavirus
Les residències de gent gran, un col·lectiu vulnerable davant del coronavirus | Europa Press
15 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:25h
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha reconegut que la situació més complexa que han hagut de gestionar des de l'equip de govern en el marc de la crisi sànitaria han estat les residències de gent gran i de persones amb diversitat funcional -16 en total- que acullen al voltant d'un miler de persones.

"El virus s'ha acarnissat de forma despietada en aquest col·lectiu", va lamentar ahir Ingla durant la roda de premsa telemàtica per analitzar la gestió de l'Ajuntament trenta dies després de l'arribada de la pandèmia al municipi vallesà. "A data d'avui -dimarts 14 d'abril-, han mort 58 persones a causa del coronavirus a les residències de gent gran de la ciutat", ha informat l'alcaldessa.

Ingla subratlla que des del primer moment, l'Ajuntament va destinar "tots els recursos disponibles" per pal·liar les conseqüències de la Covid-19 en aquests equipaments amb col·lectius vulnerables. En aquest sentit, ha recordat l'adquisició per part del consistori de mascaretes i elements de protecció; la gestió de tasques de neteja i desinfecció; i l'organització d'un operatiu logístic de suport directe segons les seves necessitats. També ha avançat que s’ha posat en marxa un pla per dotar aquests centres de tauletes i altres dispositius electrònics per facilitar la comunicació virtual entre familiars i residents.

Per altra banda, l'alcaldessa ha mencionat que l'administració local, en coordinació amb els departaments de Salut i Afers Socials de la Generalitat de Catalunya, tenia preparat un operatiu per traslladar gent gran a hotels de la ciutat en cas que alguna residència entrés en col·lapse; un escenari però, "que no s'ha arribat a produir". Ingla assegura que la situació a hores d'ara a aquests equipaments, "està completament controlada".