El cinquè paquet de mesures de JxSTC al govern municipal està enfocat a l'àmbit cultural

El principal partit de l'oposició demana consens i unitat política de la ciutat per fer front a la crisi del coronavirus

Junts per Sant Cugat
Junts per Sant Cugat | Junts per Sant Cugat
16 d'abril del 2020
Junts per Sant Cugat (JxSTC) ha fet arribar un cinquè paquet de mesures -primer paquetsegontercer i quart - a l'alcaldessa, Mireia Ingla, amb propostes per fer front a la crisi del coronavirus. El principal partit de l'oposició ha presentat un document que té com a prioritat detectar l'"abast de la tragèdia", reordenar el calendari d'activitats, aconseguir finançament  públic i privat i promocionar el teixit cultural de Sant Cugat.

En aquest sentit, des de JxSTC consideren que és prioritari contactar amb els representants de totes les entitats culturals per reorganitzar el calendari d'esdeveniments i evitar el màxim de cancel·lacions. Per això, reclamen convocar un consell municipal de cultura extraordinari per analitzar i debatre la situació i presentar mesures per lluitar contra les conseqüències de la pandèmia en el sector cultural.

Tanmateix, proposen convocar una subvenció municipal extraordinària que posarà una atenció especial en les entitats més febles que els permeti compensar les despeses fixes que tenen de lloguer de local, consums, etc; mentre que alhora es facin efectives les subvencions del 2019 i 2020 amb "caràcter urgent" que encara no s'hagin abonat.

Des de JxSTC defensen convocar el consell d'administració de l'OAMCC -Teatre-Auditori, Cinemes i Biblioteques- per analitzar la situació i descartar obrir cap dels espais del Centre Cultural mentre no hagi passat un "temps prudencial" des de la fi del confinament. Proposen, per exemple, establir un sistema de repartiment de llibres en règim de préstec de les biblioteques públiques a domicili cobrant un "preu simbòlic" pel servei.

Creació d'un banc municipal de patrocinis

JxSTC defensa la creació d'un banc municipal de patrocinis a través d'una aportació mensual de 30 euros per part de les més de 3.000 empreses santcugatenques per ajudar a patrocinar dos o tres actes culturals l'any a la ciutat. Un pressupost anual al món de la cultura que han calculat en més d'un milió d'euros.

Per altra banda, també proposen un sistema de beques per permetre als infants continuar estant vinculats a entitats culturals o de lleure que no puguin fer front als pagaments.

Mesures alternatives per celebrar Sant Jordi i la Festa Major, engegar campanyes d'accions comunicatives per fomentar les activitats culturals de la ciutat, instar a les administracions competents subvencions i ajudes de finançament, són algunes de les altres propostes que també s'han plantejat des de Junts per Sant Cugat.

Cinquè Paquet Mesures Junts Per Sant Cugat Davant La Crisi Del Coronavirus by naciodigital on Scribd