La Policia Local de Sant Cugat deté un estafador de Wallapop en un operatiu amb agents de paisà

Un ciutadà de Múrcia havia interposat una denúncia al cos de la Policia Nacional

Dos vehicles de la Policia Local de Sant Cugat.
Dos vehicles de la Policia Local de Sant Cugat. | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
15 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:01h
La Policia Local de Sant Cugat va detenir la setmana passada un individu com a presumpte autor d'una estafa a través de l'aplicació Wallapop de compravenda de productes de segona mà. 

L'operatiu policial es va iniciar a partir d'un avís d'un ciutadà de Múrcia que, prèviament, havia venut una guitarra elèctrica valorada en 750 euros a través d'aquesta plataforma. El venedor, que no va rebre cap transferència bancària, va interposar una denúncia al cos de la Policia Nacional. Dies més tard, ell mateix, va localitzar la seva pròpia guitarra en venda a la mateixa plataforma i a la zona de Sant Cugat.

Agents de paisà

En rebre l'avís, la Policia va posar en marxa un operatiu per materialitzar la compra d'aquesta guitarra a través d'un agent de paisà per interceptar el presumpte estafador. El dispositiu, que comptava amb més agents de paisà i amb el suport de més agents uniformats, es va saldar amb la detenció de la persona al qual li constaven nombrosos antecedents penals per robatoris amb força, robatoris amb força a interior de domicili, recaptació, atemptat contra agents de l'autoritat i lesions.

La Policia Local va recuperar la guitarra elèctrica, que coincidia amb la numeració de sèrie de la guitarra de Múrcia. Els agents, a part de denunciar-lo per un delicte de presumpte estafa, també el va sancionar per circular per la via pública saltant-se el confinament. 

Aquesta informació es va traspassar al cos de la Policia Nacional de Múrcia, ja que s'han detectat més estafes amb el mateix perfil fals i en la mateixa aplicació de compravenda.