coronavirus

Policia Local i dron: Repunt de sancions per Setmana Santa per desobeir l'ordre de confinament

L'aparell permet fer una actuació preventiva en racons de difícil accés que, en aquests dies, són "molt temptadors"

per Sergi Baixas , Sant Cugat , 15 d'abril de 2020 a les 11:01 |
IMATGES Així ha estat el primer vol del dron que alertarà els ciutadans que incompleixin l'ordre de confinament pel coronavirus a Sant Cugat | Sergi Baixas
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Policia Local de Sant Cugat ha denunciat 72 persones per no respectar el confinament durant la Setmana Santa. L'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla, ha explicat que la majoria de sancions s'han concentrat a les zones verdes de la ciutat, principalment les més pròximes a Collserola. 

Una àrea, que s'ha controlat amb les patrulles de la Policia Local i amb l'ús del dron equipat amb càmera de vídeo i altaveus per alertar als ciutadans de les restriccions de mobilitat a causa de la pandèmia. Ingla ha fet una valoració molt positiva de l'aparell perquè permet fer una actuació preventiva en racons de difícil accés i que, en aquests dies, són "molt temptadors".

 

El dron, de l'empresa Mars Intelligence, té una autonomia de vol d'aproximadament 25 minuts per bateria i, tot i que té capacitat per gravar imatges, només repeteix un missatge enregistrat per part del consistori. "El dron ha demostrat ser una eina eficaç per arribar a tots els racons i la seguirem utilitzant", ha assegurat l'alcaldessa.


Restriccions pel coronavirus 

Des de dissabte 14 de març, amb l'entrada en vigor de la declaració de l'estat d'alarma els ciutadans només poden sortir al carrer per anar a comprar productes bàsics, anar a la feina, visitar persones de risc o treure el gos; i sempre de forma individual.

Les administracions avisen que aquells que no compleixin amb les noves mesures, seran sancionats amb multes que poden anar des dels 100 euros als 600.000 euros en cas de desobediència a l'autoritat. Les sancions també s'aplicaran si s'accedeixen a les zones infantils, que també estan precintades. Així doncs, l'Ajuntament santcugatenc ha tancat els accessos al parc Central, al parc de Can Mates, al parc de la Pollancreda i també l'accés a Can Borrell.  

Participació