Sant Cugat destinarà 3 milions d'euros a pal·liar les conseqüències del coronavirus

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha anunciat que l'Ajuntament destinarà "tots els recursos econòmics necessaris"

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla | Ajuntament de Sant Cugat
14 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:38h
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha assegurat en una roda de premsa telemàtica que l'Ajuntament destinarà "tots els recursos econòmics necessaris" per pal·liar les conseqüències del coronavirus. En aquest sentit, Ingla ha anunciat que es convocarà un ple extraordinari "urgent" en els propers dies per modificar una partida de més de tres milions d'euros dels pressupostos del 2019 amb l'objectiu de destinar-la "íntegrament" a donar resposta als problemes ocasionats per la pandèmia.

Ingla ha començat la compareixença enviant una abraçada a tota la gent afectada per la Covid-19 i agraint la feina al personal sanitari i de serveis essencials en l'aniversari d'un mes des de l'inici del confinament. Un "veritable daltabaix" que està deixant un enorme impacte social i econòmic, acompanyat per una necessària "aturada" de la vida de la ciutat. Unes circumstàncies excepcionals que van obligar a l'equip de govern haver de "reaccionar ràpidament" impulsant un conjunt de mesures "imprescindibles" per ajudar al conjunt de la població santcugatenca.

"Acarnissament" a les residències

L'alcaldessa reconeix que la situació més complexa que l'Ajuntament ha hagut de gestionar han estat les residències de gent gran i de persones amb discapacitats -16 en total- que acullen al voltant de 1.000 persones. "El virus s'ha acarnissat de forma despietada en aquest col·lectiu", ha lamentat Ingla. A data d'avui, 58 persones han mort a causa del coronavirus a les residències del municipi. Des del consistori, s'ha començat a posar en marxa una iniciativa per entregar tauletes als residents perquè puguin comunicar-se amb els familiars.

Per altra banda, ha explicat que l'administració local tenia un "operatiu preparat" per traslladar gent gran a hotels de la ciutat en cas que alguna residència entrés en col·lapse; un escenari però, que no s'ha arribat a produir. L'alcaldessa de Sant Cugat ha afirmat que la situació a hores d'ara, "està completament controlada".

Repunt de sancions per Setmana Santa

La Policia Local de Sant Cugat ha multat 72 persones des de Divendres Sant fins a Dilluns de Pasqua per haver-se saltat la normativa del confinament. En aquest sentit, s'ha fet també referència a l'ús del dron que ha entrat en funcionament dues vegades més en els darrers dies per realitzar la seva funció recordatòria de compliment de les restriccions de seguretat reforçant la zona de Can Borrell.

Portàtils i Internet gratis

Respecte a la iniciativa promoguda pel consistori d'entregar ordinadors portàtils i connexions a Internet de forma gratuïta per lluitar contra la bretxa digital entre l'alumnat santcugatenc, Ingla ha explicat que la ciutat s'adherirà al projecte impulsat aquest mateix dimarts 14 d'abril pel Departament d'Educació de la Generalitat que repartirà 22.000 dispositius de connexió a Internet per tot el territori a alumnes que ho necessitin per continuar el curs.