JxSTC presenta a l'alcaldessa un quart paquet de mesures per «protegir l'esport»

El principal partit de l'oposició proposa elaborar un pla de rescat per a aquelles entitats esportives que vegin perillar la seva continuïtat

Roda de premsa de Junts per Sant Cugat.
Roda de premsa de Junts per Sant Cugat. | Anna Mira
14 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:38h
Junts per Sant Cugat (JxSTC) ha fet arribar un quart paquet de mesures -primer paquetsegon i tercer- a l'alcaldessa, Mireia Ingla, amb propostes per fer front a la crisi del coronavirus. El principal partit de l'oposició ha presentat un document basat en mesures concretes per a la "protecció de l'esport".

Des de JxSTC consideren que l'esport és un "actor indispensable" en la formació de les persones. Per aquest motiu, han decidit plantejar una sèrie d'accions que permetin "tenir cura" d'un sector que aplega famílies, entitats esportives i empreses de lleure que desenvolupen una "tasca fonamental" pels santcugatencs.

Així doncs, proposen la creació "urgent" de la Comissió de Crisi per a l'Esport de Sant Cugat amb representació de la pluralitat política del consistori i del teixit esportiu de la ciutat, per tal de dissenyar un pla de xoc que contribueixi a la "supervivència de les entitats esportives".

Crear un fons de contingència

En relació amb l'impacte econòmic; JxSTC demana elaborar un pla de rescat per a aquelles entitats que han rebut un major impacte i vegin perillar la seva continuïtat. Proposen avançar per la via d'urgència les subvencions municipals del 2019 als clubs esportius i empreses de lleure, com a mesura de suport per a l'impacte que ha suposat l'aturada "brusca" de la seva activitat.

En aquesta línia, el principal partit de l'oposició també proposa crear un fons de contingència econòmic per "poder ajudar-les" i establir un fons de suport o de beques que compensi aquelles famílies que no puguin fer front a les quotes davant dels clubs esportius perquè infants i joves -fins als 18 anys- no deixin la pràctica esportiva a causa de la pandèmia.

Proporcionar protocols; prendre mesures per respondre a un possible futur abandonament de l'esport; definir un marc de suport a empreses que afavoreixin l'esponsorització dels clubs santcugatencs; promocionar la celebració de torneigs esportius benèfics; i, anul·lar o diferir determinats ingressos fiscals de 2020, són algunes de les altres propostes que també s'han plantejat des de Junts per Sant Cugat.

Quart Paquet Mesures Junts Per Sant Cugat Davant La Crisi Del Coronavirus by naciodigital on Scribd