Repartiment de mascaretes quirúrgiques a les estacions de tren de Sant Cugat

Voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil repartiran 28.000 mascaretes quirúrgiques entre dimarts 14 i dimecres 15 d'abril

Voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja repartint mascaretes
Voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja repartint mascaretes | Sergi Baixas
13 d'abril del 2020
Actualitzat el 14 d'abril a les 14:45h
Demà dimarts 14 i dimecres 15 d'abril, voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil repartiran 28.000 mascaretes quirúrgiques a les set estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Cugat -La Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Volpelleres, Sant Joan, Mira-sol i Hospital General- i de la Renfe.

Les mascaretes són procedents de la remesa de material sanitari enviada pel govern espanyol com a mesura per fer front al contagi del coronavirus entre els treballadors per reactivar l'economia. Només podran optar a aquestes mascaretes les persones que utilitzin el tren per desplaçar-se a la feina, finalitzat el període de permís retribuït recuperable dictat per l'executiu espanyol.

El repartiment es farà a partir de les 6.30 h del matí fins a les 12 h del migdia. La mascareta, una per persona, es lliurarà a l'interior de les estacions una vegada s'hagi validat el bitllet. L'entrega, que comptarà amb el suport policial de patrulles de la Policia Local o dels Mossos d'Esquadra, s'efectuarà seguint totes les mesures de seguretat necessàries en higiene i distància social.

La partida de 28.000 mascaretes reservades per a Sant Cugat és en proporció al cens del municipi segons el criteri establert pel ministeri d'Interior, que ha concentrat la distribució de material en els municipis de més de 30.000 habitants amb estacions de tren, metro o autobusos.