Sant Cugat proposa habilitar un hotel per a l'estada dels professionals de les residències

L’Ajuntament es reunirà setmanalment amb les direccions de tots els centres per exposar les necessitats que tenen

Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona | Europa Press
Redacció
09 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:41h
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla; la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert; i la regidora de Salut, Gemma Aristoy, s'han reunit aquest dijous amb les direccions de les diverses residències de la ciutat, en la que ha estat la primera de les trobades virtuals que mantindran a partir d'ara cada setmana, "per exposar les necessitats que tenen, intercanviar opinions i canalitzar les seves demandes", ha dit l'alcaldessa.

Ingla ha compartit amb les direccions totes les accions que ha dut a terme el consistori des de l'inici de la crisi, com ara l'entrega de material, la desinfecció dels equipaments o el servei de càtering, unes mesures que segons explica el consistori, les residències han trobat "encertades", i han agraït. Alhora, s'ha acordat establir un operatiu de coordinació entre l'Ajuntament i els centres a l'hora de fer el seguiment del material que es demana a la Generalitat i de les tasques de neteja setmanal.

Una de les propostes que s'ha traslladat és la d'habilitar un hotel de la ciutat perquè els professionals de les residències puguin estar-s'hi mentre duri la situació actual, i també activar un canal d'informació específic perquè els familiars puguin estar informats de l'estat de les residències en tot moment. 
 
Paral·lelament, l’alcaldessa ha proposat habilitar un hotel de la ciutat perquè els professionals de les residències puguin estar-s’hi mentre duri la situació actual. Una altra de les mesures que s’han proposat és activar un canal d’informació específic per tal d’informar els familiars de gent gran que estigui a les residències sobre la situació d’aquests centres.

"Volem ser transparents al màxim amb les residències i les seves persones responsables", ha explicat Mireia Ingla, ja que "parlem d'un dels col·lectius més vulnerables davant el virus i, per tant, hi hem d'abocar tots els recursos de què disposem".

Per la seva banda, les residències han reclamat poder disposar de tot el material sanitari i de protecció necessari, a més d'un mecanisme àgil per poder diferenciar la gent gran que està contagiada de la que no, per poder evitar la propagació de la Covid-19.