El Monestir encara la Setmana Santa més virtual abraçant la tecnologia

El programa de les celebracions es retransmetrà en directe a través del canal de Youtube del Monestir

Monestir de Sant Cugat del Vallès
Monestir de Sant Cugat del Vallès | Ajuntament de Sant Cugat
08 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:08h
El Monestir de Sant Cugat s'enfronta a l'epidèmia del coronavirus abraçant la tecnologia. La parròquia Sant Pere d'Octavià ha adaptat totes les celebracions de Setmana Santa per poder "ser viscudes des de casa" i les retransmetrà en directe través del seu canal de Youtube, nascut durant els primers dies de l'estat d'alarma.

Dijous Sant, 9 d'abril, començarà el primer ofici religiós a les 9 h del matí amb les pregàries cantades de les Laudes. Més tard, a les 20 h, s'oficiarà la Missa del Sopar del Senyor i, tot seguit, es donarà el tret de sortida a la vetlla de pregària amb lectures i cants. Un dels rituals destacats de la missa de Dijous Sant és el ritual del mossèn a l'hora de rentar els peus a dotze feligresos, però que, a causa de la situació actual, es farà simbòlicament amb imatges de quadres. 

L'endemà, a les 9 h començarà el Via Crucis que enguany es farà sencer dins l'església. A la tarda, a les 17 h, tindrà lloc l'ofici de Divendres Sant en el qual es recorda la passió, crucifixió i mort de Jesús. Dissabte Sant, començarà a les 9 h la pregària dels Laudes; i posteriorment, a les 21 h, la vetlla pasqual.

Diumenge de Pasqua de Resurrecció només s'oficiarà una única missa a les 12 h del migdia. Dilluns 13 d'abril però, se'n celebraran dues, una a les 9 h i l'altra a les 20.05 h -cinc minuts passats de les 20 h per donar marge i poder sumar-s'hi a les mostres d'agraïment diàries al personal de serveis essencials que estan lluitant contra la pandèmia-.

Des que es va decretar el confinament, els oficis i misses s'estan fent des de la Capella de la Casa Abacial. Però ara, amb l'inici de la Setmana Santa a tocar, des de la parròquia s'ha decidit que les cerimònies es traslladaran de nou a l'interior de l'església del Monestir, això sí, sense públic i a porta tancada.