El Tanatori de Collserola habilita un dipòsit refrigerat de 5.000 metres quadrats per víctimes de coronavirus

La companyia ha reforçat tots els seus equips de treball

Pla obert de les plantes habilitades com a dipòsits refrigerats al Tanatori de Collserola
Pla obert de les plantes habilitades com a dipòsits refrigerats al Tanatori de Collserola | ACN
Redacció
07 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:37h
El Tanatori de Collserola, que ha quedat tancat al públic, es prepara davant del coronavirus. El Grup Mémora ha habilitat 5.000 metres quadrats com a gran dipòsit refrigerat davant una "possible situació excepcional" com la de Madrid dels últims dies amb centenars de víctimes mortals. Tots els tanatoris del grup compleixen amb les directius del Ministeri de Sanitat, sota les quals queden prohibits fer velatoris.

La companyia ha reforçat tots els seus equips de treball, mobilitzant professionals dels tanatoris cap a la gestió logística i l’atenció telefònica. També ha desplaçat els seus equips des de diferents zones d'Espanya cap a les localitats de territori en què l'activitat s'ha incrementat significativament en els darrers dies.

Per altra banda, la Fundació Mémora ha impulsat un nou servei telefònic gratuït de suport emocional per a professionals de la salut i dels serveis socials. La companyia també ha reforçat les plataformes d’assistència psicològica i emocional del dol. Una altra de les mesures adoptada per a minimitzar els riscos de contagi ha estat l’activació d’un sistema de signatura digital per a fer contractacions dels serveis amb les famílies de forma totalment telemàtica.

El Grup Mémora afronta aquesta situació amb una taula de coordinació que ajunta el sector funerari, social i l’administració pública.