coronavirus

Una residència de Sant Quirze del Vallès suma 16 morts i 43 positius de coronavirus

L'Ajuntament reclama a al Departament de Salut que intervingui el centre

per NacióSabadell , 7 d'abril de 2020 a les 09:00 |
La residència Assís de Sant Quirze del Vallès. | GSV
La residència Assís de Sant Quirze del Vallès suma ja un total de setze morts i 43 residents positius de coronavirus. A la residència hi viuen un total de 108 interns i pel que fa a la plantilla, hi ha quinze gerontòlogues de baixa laboral i només una infermera en actiu.

En un comunicat l'Ajuntament demana la intervenció de la Generalitat a la residència. L’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, ha demanat que el Departament actuï “amb urgència a la Residència Assís". "És necessària l’actuació immediata de la Generalitat de Catalunya per tal que assumeixi el control del centre i hi destini els efectius necessaris per frenar aquesta greu situació”.

 

Des de l'inici de l'estat d'alarma, l'Ajuntament ha mobilitzat el servei d’ocupació municipal per a la recerca de personal especialista en infermeria i gerontologia per a la incorporació immediata a la plantilla de la residència. 

Amb tot, però, el consistori reclama al Departament de Salut que "assumeixi el control del centre i hi destini els efectius necessaris per frenar aquesta greu situació". El consistori demana també traslladar els pacients sans a hotels salut o a altres instal·lacions per garantir el seu aïllament.


 

 

Participació