El tercer paquet de mesures de JxSTC al govern municipal està enfocat a l'àmbit escolar

El principal partit de l'oposició proposa convocar un consell escolar municipal extraordinari i permanent pel seguiment de la crisi

Carmela Fortuny i Cristina Paraira en roda de premsa al local de Junts per Sant Cugat.
Carmela Fortuny i Cristina Paraira en roda de premsa al local de Junts per Sant Cugat. | Anna Mira
NacióSantCugat
06 d'abril del 2020
Actualitzat el 07 d'abril a les 15:38h
Junts per Sant Cugat (JxSTC) ha fet arribar un tercer paquet de mesures -primer paquet i segon- a l'alcaldessa, Mireia Ingla, amb propostes per fer front a la crisi del coronavirus. El principal partit de l'oposició ha elaborat un document basat en mesures relacionades en l'àmbit educatiu que es poden emprendre a escala municipal.

Des de JxSTC expliquen que les famílies i centres educatius viuen amb "confusió i incertesa" aquesta nova situació, i per això, han presentat aquest conjunt de propostes encaminades a l'assoliment de dos objectius principals: garantir l'accés universal a l'educació i coordinar les decisions amb el màxim de consens entre centres, famílies i alumnes, tant siguin de la pública, concertada o privada.

Així doncs, proposen convocar un consell escolar municipal extraordinari i permanent pel seguiment de la crisi acompanyat de trobades amb les diferents direccions dels centres per recollir informació del que s'està fent i compartir propostes.  

"Obrim el cadenat"

Per altra banda, JxSTC demanen comprovar que totes les famílies becades hagin rebut la targeta moneder, fer un retorn als centres de la situació de les famílies nouvingudes, crear un espai de suport emocional per a les famílies en situacions complexes i ampliar la cobertura gratuïta de la xarxa WIFI; fins i tot instal·lant un router a les llars que ho necessitin a càrrec de l'Ajuntament. A més, aposten per plantejar la campanya "Obrim el cadenat" perquè la gent cedeixi el seu WIFI durant el període de confinament.

En aquest sentit, el principal partit de l'oposició també proposa cedir material informàtic a totes les llars que ho necessitin amb una consegüent creació d'un fons municipal d'equipament TiC, on els centres educatius i entitats puguin informar dels estocs que tenen per després poder-los cedir temporalment i organitzar-ne el repartiment.

Generar espais d'assessorament per a docents i alumnes, utilitzar l'espai web per oferir propostes de les educadores a les famílies, proposar reptes als infants o crear un fons de contingència per a les entitats que gestionen serveis extraescolars, són algunes de les altres propostes que també s'han plantejat des de Junts per Sant Cugat.
 

Tercer Paquet Mesures Junts Per Sant Cugat Davant La Crisi Del Coronavirus by naciodigital on Scribd