Medi Ambient

El ple declara l'Emergència Climàtica a Sant Cugat

La declaració, que ha estat consensuada per tots els partits polítics, es compromet a realitzar un Pla d'Acció centrat en cinc grans eixos

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 16 de desembre de 2019 a les 18:46 |
El ple declara l'Emergència Climàtica a Sant Cugat | Sergi Baixas
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Cugat ha declarat aquesta tarda en ple municipal, la Declaració d'Emergència Climàtica que es compromet a impulsar un Pla d'Acció a la ciutat per fer front a aquest repte global. El text que ha estat consensuat per totes les forces polítiques del consistori alerta de la situació crítica del nostre planeta i crida a la ciutadania, entitats, institucions i teixit empresarial a implicar-se.

La Declaració d'Emergència Climàtica reconeix "l'estat d'emergència climàtica" del món i la necessitat d'una "resposta mundial ràpida, urgent i des de tots nivells, des dels internacionals als locals". La declaració, per tant, proposa promoure acords locals i de país per tal de garantir "la continuïtat de la vida que habita aquest planeta".

Els cinc grans eixos del Pla d'Acció:

La Declaració acorda impulsar urgentment un Pla d'Acció "centrat en impulsar la transició cultural col·lectiva envers la sostenibilitat" basat en els següents pilars i acompanyat d'una aposta per les accions de comunicació, sensibilització i educació ambiental. Aquests grans eixos d'actuació són: 

Transició energètica; canvi en el model de mobilitat; transició alimentària; residu zero; i infraestructura verda i biodiversitat. Aquest pla de xoc està sent elaborat amb l'ajuda de tècnics, científics i investigadors universitaris amb l'objectiu d'aprovar-lo a principis del 2020.

 


Taula d'Emergència Climàtica:

L'Ajuntament també crearà a partir de gener la Taula d'Emergència Climàtica, un òrgan participatiu, propositiu que farà seguiment del Pla d'Acció promogut des del consistori. La ciutadania podrà sumar-se a la Taula a través del portal decidim.santcugat.cat.

 

Participació