Sant Cugat condona el 50% del lloguer a tots els arrendataris de Promusa en situació de vulnerabilitat

En els casos de vulnerabilitat més severa, l’Ajuntament es compromet a arribar a condonar fins al 100% del lloguer

Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en roda de premsa del coronavirus.
Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en roda de premsa del coronavirus. | Anna Mira
03 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:00h
L’Ajuntament de Sant Cugat condona el 50% del lloguer a tots els arrendataris de Promusa en situació de vulnerabilitat. Tots els arrendataris que en termes del reial decret de l’Estat aprovat aquest dimarts siguin considerats vulnerables, podran beneficiar-se d’aquesta condonació. En els casos més severs, el consistori que estudiarà cas per cas la situació de tots els seus llogaters, es compromet a arribar a condonar fins al 100% del lloguer.

El Consell d’Administració de l’empresa pública municipal PROMUSA ha aprovat una nova mesura per ajudar a pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus: condonar el 50% del lloguer als seus arrendataris (habitatges, locals comercials i parades de mercat) que s’hagin vist afectats per una reducció d’ingressos a causa d’aquesta pandèmia.

Promusa enviarà dilluns una carta als seus arrendataris per detallar-los aquesta decisió, que es començarà a aplicar als lloguers del mes d’abril i s’allargarà mentre duri l’estat d’alarma.

Totes aquestes mesures van adreçades a les 499 famílies que viuen en un habitatge de lloguer protegit. També els arrendataris de les 48 oficines propietat de Promusa i els 91 locals comercials (incloses les parades dels mercats municipals). Les famílies, empreses i comerços que es vulguin acollir a la condonació del lloguer ho hauran de certificar durant les properes setmanes pels canals que els facilitarà Promusa.

El consistori pretén "donar exemple"

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha assegurat que l'objectiu prioritari de l'equip de govern és que la crisi econòmica provocada pel coronavirus "no afecti ni al dret a viure en un habitatge digne ni al teixit econòmic local". Ingla explica que volen "donar exemple" i fer entendre que caldrà la "col·laboració de tothom -llogaters i propietaris- per arribar a acords i superar aquesta situació excepcional".

Per altra banda, recordar que la setmana passada Promusa ja va anunciar un ajornament de tots els pagaments del lloguer del mes d’abril. En el cas dels llogaters que no estiguin afectats per una reducció d’ingressos, el pagament del lloguer d’abril es podrà efectuar juntament amb la mensualitat del mes de maig o prorratejant-la a parts iguals amb els lloguers de maig a desembre.