El Monestir de Sant Cugat es prepara per a la Setmana Santa més virtual

El programa de les celebracions es retransmetrà en directe a través del canal de Youtube del Monestir

El Monestir de Sant Cugat obre un canal de Youtube per celebrar misses online
El Monestir de Sant Cugat obre un canal de Youtube per celebrar misses online | YT
03 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:45h
El Monestir de Sant Cugat s'enfronta a l'epidèmia del coronavirus amb la tecnologia. La parròquia Sant Pere d'Octavià transmetrà en directe totes les celebracions de Setmana Santa a través del seu canal de Youtube, nascut durant els primers dies de l'estat d'alarma.

Des que es va decretar el confinament, els oficis i misses ja fa dies que s'estan fent des de la Capella de la Casa Abacial. Però ara, amb l'inici de la Setmana Santa a tocar, des de la parròquia s'ha decidit que les cerimònies es traslladaran de nou a l'interior de l'església del Monestir, això sí, sense públic i a porta tancada. 

Per a l'ocasió, cada celebració s'ha adaptat perquè  es pugui continuar duent a terme de la "forma més propera possible" des de casa. Aquest diumenge, es donarà el tret de sortida a la Setmana Santa d'enguany amb Diumenge de Rams. Enguany, tot i el confinament, hi haurà benedicció.

La benedicció es farà a les 12 h del migdia des del campanar del Monestir. La parròquia Sant Pere d'Octavià fa una crida als santcugatencs a sortir als balcons amb "ramets d'herbes" o "fabricats en paper". A continuació, se celebrarà la Santa Missa que es podrà seguir a través del canal de Youtube o TV Sant Cugat.