VÍDEO Rubí d'Arrel proposa fer un cens d'orenetes i falciots durant el confinament

És una de les activitats que l'entitat oferirà, via xarxes socials, per "fer més amè" el confinament

Redacció
03 d'abril del 2020
Una oreneta cuablanca
Una oreneta cuablanca | Oriol Oms

Rubí d'Arrel, entitat que es dedica a la protecció, conservació i dinamització del patrimoni natural local, ha proposat a tots els seus seguidors una activitat per seguir en contacte amb la natura durant aquests dies de confinament, i que es pot fer des de casa. La primera activitat que proposa l'entitat és elaborar un cens d'orenetes i falciots, que començaran a arribar en els pròxims dies, a través de l'observació i la identificació de les diverses espècies: el falciot negre, el falciot ballester, l'oreneta vulgar i l'oreneta cuablanca.

Falet Bosch, president de l'entitat, i la Martina, expliquen com es poden diferenciar aquestes orenetes i falciots, i demanen que tothom qui ho vulgui participi de l'activitat per tal d'elaborar un cens d'aquests animals. Per participar-hi, s'ha obert un formulari que estarà disponible tot el mes d'abril.

Rubí d'Arrel, en defensa del manteniment de l'horta d'autoconsum

L'entitat també ha anunciat avui la seva adhesió al manifest que han impulsat diversos col·lectius, titulat Cal mantenir l'horta d'autoconsum!, per reclamar al Departament d'Interior de la Generalitat que reconsideri la prohibició d'anar als horts particulars durant el període de confinament "sense tenir en compte la realitat del que signifiquen els horts d'autoconsum al conjunt del país".

Les entiats que impulsen el manifest són l'Aresta Cooperativa, Arran de Terra, L'Ortiga Agricultura Ecològica, L'Arada Creativitat Social i Ramaderes de Catalunya.