Salut atribueix a un «criteri tècnic» la retirada de les tendes de l'exèrcit espanyol de l'hospital de campanya del Vallès

L'alcaldessa Marta Farrés demana que aquest fet no endarrereixi la posada en marxa

Una tenda militar muntada al tartan de la pista d'atletisme
Una tenda militar muntada al tartan de la pista d'atletisme | Dani Sánchez
NacióSabadell
01 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:35h
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha sortit al pas de la polèmica per la retirada de les tendes que l'exèrcit espanyol havia muntat a la pista coberta d'atletisme de Sabadell, que s'està transformant en un hospital de campanya. Vergés ho ha atribuït a un "criteri tècnic" i ha garantit que no s'ha "paralitzat" res i que "continuaran ajudant" en la construcció. 

Vergés ha precisat que les tendes "potser no eren la mesura més adequada" i s'ha "optat" per sistemes de panells que són "més robustos i fàcils de netejar". A més, ha apuntat que també s'ha fet d'aquesta manera als pavellons adaptats de Barcelona. 
 

L'aspecte de la pista d'atletisme sense les tendes de campanya Foto: Ajuntament de Sabadell


Unes explicacions que han arribat arran de diverses informacions aparegudes i a la queixa exposada per l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que ha detallat que aquest dimarts, quan va arribar el contingent militar, mentre es muntaven les tendes "una responsable de la Generalitat va aturar l'operació per fer un altre tipus de distribució". Per això, ha exigit al Govern que "s'aclareixi" i "executi" allò que decideixi, però l'hospital de campanya "no pot patir demores", ha reclamat.

Farrés ha insistit en la "situació d'extrema emergència" que s'està vivint i la necessitat d'aquest servei. Per això, ha continuat, "no pot ser que un canvi de criteri al mig del partit suposi que s'allarguin els calendaris".