coronavirus

L'Ajuntament de Sant Cugat destina 150 kits de tests ràpids de coronavirus a les residències

L'objectiu és actuar amb rapidesa per evitar la propagació de la malaltia en els col·lectius més vulnerables

per NacióSantCugat , 1 d'abril de 2020 a les 16:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Cugat destina 150 kits de tests ràpids de detecció de coronavirus per als usuaris i professionals de les residències. Aquest dimecres 1 d'abril, la Diputació de Barcelona ha fet arribar una nova comanda de tests als municipis de la demarcació que tenen l'aprovació dels departaments de Salut i d'Afers Socials de la Generalitat de Catalunya. L’administració local ha prioritzat el col·lectiu de professionals i usuaris de les residències de gent gran perquè aquestes acullen un col·lectiu especialment vulnerable. Els residents, en molts casos, ja pateixen malalties cròniques que dificulten la detecció immediata del virus que, a la vegada, pot agreujar ràpidament el seu estat de salut. A més expliquen, que la gent gran que està en residències no pot desplaçar-se als centres d'atenció primària.

El consistori portarà al CAP de Sant Cugat els tests perquè, quan sigui necessari, puguin ser usats a les residències amb el monitoratge dels professionals sanitaris. Segons l'Ajuntament, l'objectiu és actuar amb rapidesa per evitar la propagació de la malaltia.
 

 

Participació