coronavirus

Ajuntaments del Vallès Occidental demanen «ajuda urgent» per desinfectar residències de gent gran

El president del Consell Comarcal sol·licita que es prenguin les mesures necessàries per evitar un “contagi massiu”

per NacióSantCugat , Rubí, 1 d'abril de 2020 a les 12:40 |
Tasques de desinfecció en un residència | Juanma Peláez
Bona part dels ajuntaments del Vallès Occidental han demanat "ajuda urgent" per desinfectar l'interior de residències de gent gran, segons una nota que ha fet pública el Consell Comarcal. A través d'una carta adreçada al conseller de Treball, Afers socials i Família, Chakir El Homrani, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha sol·licitat que es prenguin les mesures necessàries "amb urgència" per "minvar el perill d'un contagi massiu" per la Covid-19.

En concret, la petició la fan els ajuntaments de Rubí, Terrassa, Sabadell, Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Matadepera, Castellbisbal, Castellar del Vallès, Viladecavalls, Badia del Vallès, i Polinyà.


Els ajuntaments, segons indica el Consell Comarcal, han mostrat la preocupació pels casos positius que hi ha hagut en aquests equipaments i pel nombre de defuncions que s'hi han produït.

Des dels ajuntaments s'ha incrementat i intensificat les mesures de neteja dels exteriors de les residències de gent gran. Així mateix, junt amb el Consorci de Residus, s'ha implantat un sistema especial per recollir i tractar les escombraries de les residències. Els ajuntaments, però, consideren que "ara cal actuar" en la desinfecció interior "amb urgència i amb la màxima efectivitat".

 

 

Participació