Junts per Sant Cugat envia a l'equip de govern un segon paquet de mesures per fer front al coronavirus

El principal partit de l'oposició proposa la creació d'un comitè de crisi

NacióSantCugat
01 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:52h
Junts per Sant Cugat (JxSTC) ha fet arribar un nou paquet de mesures a l'alcaldessa, Mireia Ingla, amb propostes per fer front a la crisi del coronavirus. El principal partit de l'oposició ha elaborat un document basat en mesures respecte a la hisenda municipal i d'altres administracions locals, i l'economia comarcal, metropolitana i de país.

Des de JxCat insisteixen, com ja van proposar en el primer paquet de mesures, que la millor i primera mesura seria la creació d'un comitè de crisi garantint la pluralitat política i amb la presència dels diferents operadors de la ciutat. 

Respecte a les noves propostes presentades, s'insta a l'equip de govern a mobilitzar la capacitat financera real de l'Ajuntament -que calculen en 52 milions d'euros-. Alhora demanen anul·lar determinats ingressos fiscals com la taxa per ocupació de via pública o la taxa d'escombraries i diferir altres vies d'ingressos del consistori.

A més, insisteixen en l'aprovació d'un nou pressupost que, avisen, "no podrà ser el que s'havia treballat" a causa d'una menor capacitat d'execució d'inversions i un increment de les necessitats socials, assistencials i de promoció de l'economia i l'ocupació. També reclamen la suspensió "immediata" de l'emissió de rebuts del tribut metropolità.

Sobre l'economia local, JxSTC considera que l'objectiu, ara per ara, és "simplement sobreviure" i això només es pot fer "posant a zero" les seves despeses i obligacions de pagament. També exigeixen posar en marxa amb urgència un servei d'informació general i amb atenció personalitzada orientada a les activitats econòmiques en resposta a la situació de crisi actual.

Segon Paquet Mesures Junts Per Sant Cugat Davant La Crisi Del Coronavirus by naciodigital on Scribd