VÍDEO i FOTOS L'exèrcit torna a Sabadell per ajudar en la construcció de l'hospital de campanya

L'alcaldessa apunta una possible data d'entrada en funcionament al voltant del 10 d'abril

L'exèrcit espanyol a les instal·lacions esportives de Sabadell
L'exèrcit espanyol a les instal·lacions esportives de Sabadell | Albert Hernàndez
31 de març del 2020
Actualitzat a les 17:57h
La pista coberta d'atletisme de Sabadell va transformant-se en l'Hospital Temporal Vallès Salut que ha d'acollir pacients de l'Hospital Parc Taulí. Aquest dimarts, l'exèrcit espanyol ha tornat a la ciutat, un regiment procedent de Salamanca, per ajudar en aquesta tasca que des del cap de setmana, hi ha personal municipal i d'empreses treballant, però també ho han fet del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), entre d'altres.


A banda del trasllat de material, s'està "anivellant" el tartan, tal com ha explicat l'alcaldessa, Marta Farrés, perquè "d'aquesta manera, hi ha més metres i això vol dir, posar més llits". En aquest sentit, ha calculat que n'hi hauran entre 240 i 280.

Ha justificat aquesta instal·lació, perquè suposa "guanyar més espai" i la lluita contra la pandèmia "és una cursa contrarellotge". Farrés ha calculat que "cap al dia 10 d'abril" pugui posar-se en funcionament l'hospital de campanya.
 

Un dels diversos camions que ha arribat a Sabadell Foto: Albert Hernàndez

Els soldats a l'interior del recinte esportiu Foto: Albert Hernàndez


Els militars, tal com s'han presentat davant l'alcaldessa, és la primera vegada que venen a Sabadell per dur a terme "una missió molt clara: treballar com estem acostumats", han expressat. 
 

Arribada del contingent militar Foto: Albert Hernàndez


Segona visita

El passat divendres, l'exèrcit espanyol de terra també va visitar Sabadell, es va instal·lar a la residència de gent gran Els Jardins de Castellarnau, on s'hi va estar el cap de setmana. Van fer tasques de desinfecció al recinte.