La pista coberta d'atletisme de Sabadell serà un hospital de campanya amb més de 200 llits

Acollirà pacients que necessiten atenció mèdica procedents de l'Hospital Parc Taulí i s'espera que en una setmana o deu dies estigui en funcionament

El muntatge de l'hospital de campanya
El muntatge de l'hospital de campanya | Ajuntament de Sabadell
30 de març del 2020
Actualitzat a les 11:41h
La pista coberta d'atletisme de Sabadell acollirà 214 llits de pacients que necessiten atenciío mèdica de l'Hospital Parc Taulí, que li permetrà alliberar aquests recursos i es pugui dedicar a UCI, tal com ha explicat l'alcaldessa, Marta Farrés, aquest diumenge, en una roda de premsa virtual. La finalitat és que el Taulí "pugui estar el millor preparat" per fer front a la pandèmia. 

Farrés ha calculat que en entre "set i deu dies" pugui estar en marxa, però que la prioritat és que "s'agilitzi tot el que es pugui". Hi estan treballant en el muntatge personal del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), de Metges sense Fronteres, del Departament de Salut i l'exèrcit. 

Crida de recursos humans i materials

L'hospital de campanya, que s'anomenarà hospital temporal Vallès Salut, tindrà uns recursos mèdics procedents del Servei Català de la Salut, però, de totes maneres, Farrés ha fet una crida perquè mentre es faci el muntatge, es pugui dotar tothom de "material de seguretat" com mascaretes i guants. En aquest sentit, ha interpel·lat clíniques privades, odontòlegs i "tota la gent que pugui aportar-ne". El punt per fer el donatiu és la comissaria de la Policia Municipal de Sabadell (carrer Pau Claris, 100). 

A més de recursos materials, també n'ha demanat d'humans per quan estigui operatiu. Ha reclamat a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques del Vallès "gent que pugui prestar servei", com ara, ha suggerit, estudiants "d'últim curs de Medicina i Infermeria".