coronavirus

La Policia Local de Sant Cugat multa 136 persones per desobeir l'ordre de confinament

Les sancions són d'entre 100 i 300 euros

per Anna Mira , Sant Cugat , 27 de març de 2020 a les 12:12 |
La Policia Local de Sant Cugat multa 136 persones per desobeir l'ordre de confinament | Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Policia Local de Sant ha multat un total de 136 persones des de l'inici del confinament pel coronavirus. Les sancions han estat entre 100 i 300 euros. Des de dissabte 14 de març, amb l'entrada en vigor de la declaració de l'estat d'alarma els ciutadans només poden sortir al carrer per anar a comprar productes bàsics, anar a la feina, visitar persones de risc o treure el gos; i sempre de forma individual.

Aquells que no compleixin amb les noves mesures, seran sancionats amb multes que poden anar des dels 100 euros a 600.000 euros en cas de desobediència a l'autoritat. Les sancions també s'aplicaran si s'accedeixen a les zones infantils, que des de dissabte també estan precintades. Així doncs, l'Ajuntament santcugatenc ha tancat els accessos al parc Central, al parc de Can Mates, al parc de la Pollancreda i també l'accés a Can Borrell. 
En un vídeo, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha dit que "l'epidèmia del coronavirus avança" i és per això que s'han pres noves decisions. Les mesures afecten a tot allò que té a veure amb la vida social de les persones de manera que s'ha decidit tancar l'edifici de consistorial i la majoria d’equipaments municipals.

 
Només es mantenen els equipaments de salut (els consultoris de les Planes i la Floresta) i mercats municipals. També s'ha decidit que les àrees blava i verda d’aparcament siguin gratuïtes.

Atenció a les persones vulnerables

Pel que fa als serveis socials, tota l’atenció pública se centralitzarà a la Casa Mònaco (anul·lant els punts de trobada de serveis socials de la resta del municipi). A la Casa Mònaco s’oferirà una atenció presencial i també a través del telèfon de l’Ajuntament (93 565 70 00) i el correu electrònic serveissocials@santcugat.cat.
 
En aquests moments s’està fent seguiment constant de serveis com la teleassistència domiciliària, l’atenció a les persones que viuen soles o l’atenció a les persones sense llar. A més a més, també s’està treballant perquè les beques menjador arribin a través de targetes moneder a les famílies que en tenen necessitat.

 

Participació